facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Άνοιξε το Taxis για τις δηλώσεις Ε1

Να μπουν στην ιστοσελίδα www.gsis.gr της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να συμπληρώσουν την φορολογική του δήλωση μπορούν ήδη πλέον, από το βράδυ της Τρίτης, έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet άνοιξε τις πύλες της και κάνοντας χρήση των κωδικών εισόδου που έχουν προμηθευτεί, οι φορολογούμενοι θα βρουν προσυμπληρωμένα τα ποσά για τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει κατά το 2015, τους φόρους που τους έχουν παρακρατηθεί, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους κλπ.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι να οριστικοποιήσουν πρώτα τα προσωπικά τους στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο taxis, στην πρώτη κάρτα που θα ανοίξει όταν πατήσουν την επιλογή για την συμπλήρωση του εντύπου Ε1. Μετά την οριστικοποίηση θα έχουν πρόσβαση και στην ειδική επιλογή για την Ενημέρωση Αποδοχών που έχει γίνει από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Να σημειωθεί ότι με την οριστικοποίηση της δήλωσης εκδίδεται αυτόματα εκκαθαριστικό με την εξόφληση του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε πρώτη φάση όμως, για καμιά δεκαριά μέρες η υποβολή της δήλωσης δεν οδηγεί αυτομάτως και σε εκκαθάριση, όπως άλλες χρονιές. Θα γίνεται δηλαδή η συμπλήρωση, αλλά δεν θα προχωρά η εκκαθάριση, μέχρι έως ότου αποσαφηνιστεί αν θα διατηρηθεί ή θα αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων πληρωμής του φόρου που θα προκύψει.

Με το καλημέρα πάντως το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας καλεί σε αποχή τους λογιστές. «Με αφορμή το άνοιγμα της εφαρμογής του taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, από κοινού με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των λογιστών – φοροτεχνικών, θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη τύπου, για το θέμα της αποχής των λογιστών από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και τους προγραμματισμένους αποκλεισμούς των εφοριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news