facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Kαι πάλι στον εισαγγελέα την ερχόμενη εβδομάδα Παπασταύρου και Μιωνής

Εξηγήσεις για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων καλούνται εκ νέου να δώσουν στις εισαγγελικές αρχές ο Στ. Παπασταύρου, δικηγόρος και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Παπασταύρου όσο και ο κ. Μιωνής καλούνται από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν κληθεί ενώπιον των εισαγγελέων για την ερχόμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται όμως να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία όπως έχουν το δικαίωμα.

Ποιο είναι όμως τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν εκ νέου τον κ. Παπασταύρου και τώρα και τον κ. Μιωνή ενώπιον των εισαγγελέων. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει προς τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Τα νέα αυτά στοιχεία κατά πληροφορίες συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της off shore εταιρίας STARBI.

Πρόκειται για την εταιρία που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και ο εντοπισμός της οποίας είχε ως αποτέλεσμα ο Στ. Παπασταύρου να καταβάλλει 3,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να παύσει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.

Τώρα, στα νέα στοιχεία που έχουν λάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους (όλα έχουν σταλεί ήδη στην επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του κ. Παπασταύρου) μεταξύ άλλων εμπεριέχονται 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών όπως επίσης και πολλά emails που ίσως μπορούν να «μαρτυρήσουν» ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας STARBI.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news