facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το Ποτάμι επιμένει στις καταγγελίες για το hot spot της Χίου

Η ανάθεση του έργου κατασκευής του hot spot της Χίου ανατέθηκε με αδιαφανή τρόπο σε εταιρεία που «συστηματικά παρανομεί» επιμένει το Ποτάμι, απορρίπτοντας την απάντηση που έδωσε για τις καταγγελίες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Αν κάποιος προσπαθεί να παρακάμψει τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, αυτός είναι ο ίδιος ο κ. Τόσκας, ο οποίος αντί να απαντήσει στους ερωτώντες βουλευτές του Ποταμιού και να καταθέσει τα έγγραφα που του ζητούν, επιλέγει να στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση. Ας μην κωλυσιεργεί, λοιπόν: περιμένουμε άμεσα την απάντησή του και τα αντίγραφα των τιμολογίων που εξέδωσε η ανάδοχος εταιρεία στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου για την δημιουργία hot spot στην Χίο» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

«Συγκεκριμένα, καλούμε τον κ. Τόσκα να πει στους Έλληνες φορολογούμενους αν κατακυρώθηκε το έργο σε μία εταιρεία η οποία δεν διατηρεί ιστοσελίδα, ούτε δημοσιεύει τους ισολογισμούς της, σε μια εταιρεία, δηλαδή, η οποία συστηματικά παρανομεί μην τηρώντας τις ελάχιστες υποχρεώσεις διαφάνειας.

»Ζητάμε μια πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση κι όχι μισές αλήθειες -οι οποίες είναι χειρότερες από ψέμα- σαν αυτές που αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση: Αληθεύει, κ. Τόσκα, ότι η (όντως τεράστια, ασυνήθιστη και γι’ αυτό ύποπτη) έκπτωση 30,5% που έκανε η ανάδοχος εταιρεία, συνοδεύτηκε αμέσως μετά από νέα, πρόσθετη σύμβαση 423.183 ευρώ, με την ίδια εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, για την "έντεχνη εκτέλεση εργασιών" με αποτέλεσμα το έργο τελικώς να εκτελεστεί με σχεδόν μηδενική έκπτωση από τον αρχικό προϋπολογισμό;

»Αντί λοιπόν ο κ. Τόσκας να στέλνει επιστολές-εκθέσεις ιδεών, στο προεδρείο της Βουλής, απαιτούμε την άμεση αποστολή των αιτούμενων τιμολογίων και τη συμμόρφωσή του με τις προσήκουσες διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου» καταλήγει η ανακοίνωση.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news