facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανοίγει ως ΑΕ με προσλήψεις «fast track»

Ο ασκός του Αιόλου για το ΕΣΥ ανοίγει με την πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια της ηγεσίας της Αριστοτέλους να παρουσιάσει την επικείμενη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης ως μια κίνηση απορρέουσα από τις αριστερές ευαισθησίες της κυβέρνησης, το αριστερό πρόσημο αναζητείται επί ματαίω στους χειρισμούς της.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το Νοσοκομείο ΑΕ Θήρας εκτός του ανοίγει ως υποκατάστημα της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), από μια κυβέρνηση που δεσμευόταν και…δεσμεύεται για τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, γίνεται μια μοναδική ευκαιρία για τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών υγείας αλλά και για το βόλεμα ημετέρων.

«Αριστερή περηφάνια» για το Νοσοκομείο Θηρών ΑΕ

Δεν έχει τέλος η ανακολουθία των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει και με την ευκαιρία της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η Κυβέρνηση αισθάνεται αριστερή υπερηφάνεια που υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση Λειτουργίας στο ΕΣΥ του πρώτου Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ). Είναι το Νοσοκομείο Α.Ε. Θηρών, με ξαφνικό θάνατο του Κέντρου Υγείας Θηρών. Η Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί Δημόσια Πρωτοβάθμια Μονάδα και ανοίγει Νοσοκομείο Α.Ε. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν για την κατάργηση της μνημονιακής επάρατης ΕΣΑΝ ΑΕ (κοστολόγηση υπηρεσιών) χαρακτηρίζοντάς την ταφόπλακα του ΕΣΥ κατά την περίοδο της αντιμνημονιακής ρητορείας του, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου με τη λειτουργία Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ωστόσο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ υπογραμμίζει πως «δεν μας προξενεί εντύπωση από μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει, η ταχύτητα και η σπουδή που επιδεικνύει για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηρών Α.Ε».

Προσλήψεις με διαδικασίες fast track

Αναφορικά με τη στελέχωση του Νοσοκομείου Θηρών Α.Ε., η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι με διαδικασίες fast track προκηρύχθηκε εκτός ΑΣΕΠ (σαν να πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, «Η κυβέρνηση όπως και στις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ βλέπει ξανά ευκαιρία να βολέψει δικά της παιδιά» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με τη διαδικασία στελέχωσης του νοσοκομείου.

Παράλληλα, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θηρών μετακινείται στο Νοσοκομείο Ανώνυμη Εταιρεία. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η μετακίνηση δεν θα επιφέρει υπηρεσιακές και μισθολογικές δυσμενείς μεταβολές,», η πραγματικότητα αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική. Κι αυτό όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «ο πρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. ειδοποίησε τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας ότι δεν θα κάνουν εφημερίες, αλλά θα εργάζονται σε κυκλικό ωράριο όπως το υπόλοιπο προσωπικό. Συνεπώς, τέλος η αμοιβή εφημεριών».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news