facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Eπιστολή Παπαδημούλη προς Σουλτς για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος (FAWG) Ρ. Γκουαλτιέρι, με την οποία ζητεί τη συμβολή τους για τη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, απέστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις των Wikileaks σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και την πρόθεση του ΔΝΤ για άσκηση ισχυρών πιέσεων προς την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μας γεννούν βαθύτατη ανησυχία» επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται από την πλευράς μας μια ενιαία και σαφή στάση απέναντι σε κινήσεις που υπομονεύουν τις προσπάθειές μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

«Χρειάζεται γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών στην τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group την 1η Απριλίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, η συμβολή σας είναι απαραίτητη» τονίζει.

Σημειώνει, επίσης, πως «είναι εξόχως σημαντικό το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει την στάση του και να διευκρινίσει εάν και σε ποιο βαθμό οι αποκαλύψεις εκφράζουν την πολιτική και τις προθέσεις του Ταμείου».

«Είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επιθυμούν την καθυστέρηση της αξιολόγησης για να προκληθεί οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα και σχεδιάζουν την δημιουργία πιστωτικού γεγονότος για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Τέτοιες προσπάθειες θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική σταθερότητα, σε μια περίοδο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, όπως η οικονομική και προσφυγική κρίση, ζητήματα ασφαλείας, το βρετανικό δημοψήφισμα» τονίζει.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει και εφαρμόσει την συμφωνία του Ιουλίου, προχωρώντας σε πολλές και καθοριστικές μεταρρυθμίσεις, συμμετέχοντας στις συνομιλίες και δείχνοντας πάντοτε καλή πίστη. Περιμένουμε την ίδια στάση από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Τώρα είναι η στιγμή να εντείνουμε τις προσπάθειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όχι να βάζουμε τεχνητά εμπόδια. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δώσει κίνητρα και ανάσα στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την ελληνική κοινωνία» καταλήγει στην επιστολή του.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news