facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Θεοδωράκης: Αυτά είναι τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι νοικιάστηκαν κάμπινγκ σε υπερδιπλάσια τιμή [εικόνες]

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, αποκάλυψε «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» από το υπουργείο Αμυνας.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως το ΥΠΕΘΑ νοίκιασε -χωρίς διαγωνισμό βέβαια- ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, φαίνεται ότι:
α. Υπογράφηκαν μισθωτήρια συμφωνητικά ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υπογράφει ο Βίτσας) και πρώτον σε ιδιώτιδα για παραχώρηση αγρού στο 13ο χλμ Κατερίνης Ελασσόνας και δεύτερον σε επιχείρηση camping στο Λιτόχωρο Πιερίας, προκειμένου οι εκτάσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα διαμονής προσφύγων - μεταναστών. Το μίσθιο κατ΄ άτομο την ημέρα (μόνο για διαμονή) ορίσθηκε στα 9,5 ευρώ.
β. Υπήρξε αίτημα του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη, για συγκεκριμένο χώρο που πρότεινε ο Δήμος να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας. Επίσης ζητάει σε περίπτωση που υπάρχουν άλλοι χώροι ή κτίρια να τον ενημερώσουν.
προκύπτουν τα εξής ερωτήματα :
α.    Για ποιο λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ;
β.    Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι χώροι που μισθώθηκαν για τη φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών ;
Θα πρέπει σ ΄αυτό να ληφθούν υπόψη και τα εξής : Όπως φαίνεται από τον τιμοκατάλογο του camping  την καλοκαιρινή περίοδο χρεώνει το άτομο (ενήλικας) 4 - 5 ευρώ και 2,5 -3 ευρώ για παιδιά. Δηλαδή η τιμή διπλασιάσθηκε ή τριπλασιάσθηκε. Αν υποθέσουμε ότι σ΄αυτούς τους χώρους φιλοξενούνται 300 άτομα ο ιδιοκτήτης θα εισπράττει 300Χ9,5 = 3.000 ευρώ περίπου την ημέρα ή 90.000 ευρώ το μήνα.
γ.    Δημιουργούνται επίσης τα ερωτήματα : Θα διατεθούν ανάλογα χρήματα στους λειτουργικούς προϋπολογισμούς των Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν (στρατόπεδα, κτίρια, κ.λπ) ; Όπως είναι γνωστό επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εμπλακεί ενεργά στη σίτιση των προσφύγων – μεταναστών). Για παράδειγμα το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων καθημερινά παρασκευάζει φαγητό για 700 άτομα περίπου που φιλοξενούνται στη Μαλακάσα. Πως δικαιολογείται λογιστικά το κόστος αυτής της δαπάνης ; 
«Μπήκα στην πολιτικη για να υπερασπιστώ απόψεις»
«Οι δημοσκοπήσεις δεν θα με κάνουν να αλλάξω τις απόψεις μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσεις δημοτικότητα και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Δεν με αφορά αυτό γιατί δεν μπήκα στην πολιτική για να πάρω ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ κάποιες απόψεις. Θα λέμε κάθε φορά αυτό που πιστεύουμε κι ας είμαστε αντιδημοφιλείς».
«Ντροπιαστική για τη χώρα η κατάσταση στην Ειδομένη»
«Πήγα στην Ειδομένη. Είναι μία δραματική, ντροπιαστική για την χώρα κατάσταση. Είναι ντροπιαστική και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πρέπει να τολμήσουμε να τους πούμε ότι δεν μπορεί να έχουν ζωή εκεί και θα πρέπει να φύγουν από εκεί. Κάποιες οργανώσεις που δουλεύουν στο πλάι κάποιον μεγάλων ΜΚΟ τους λένε ‘’πιέστε, μείνετε εδώ και στο τέλος θα καταφέρετε να φύγετε’’. Και είναι επίσης ντροπή που 32 μέρες τώρα είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή», σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.
«Ζητάμε διαφάνεια»
«Με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους;», αναρωτήθηκε.
Επίθεση στον Τσίπρα
«Στην πολιτική, έχει πολλή μεγάλη σημασία ο χρόνος. Τα προβλήματα, σε σχέση με το προσφυγικό, σαπίζουν. Ο κ. Μουζάλας μίλησε τώρα για χάος. Εμείς μιλούσαμε για χάος από το φθινόπωρο. Εάν ο κ. Τσίπρας είχε συνάψει συμφωνία με τους εταίρους μας έναν χρόνο πριν, η Ελλάδα δε θα ζούσε αυτό το δράμα που ζει σήμερα».
Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το Ποτάμι εμφανίζεται ως ελιτίστικο κόμμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης «θύμισε» ότι ο ίδιος είναι από την Santa Barbara και «Αγία Βαρβάρα και ελιτισμός δεν συμβιβάζονται»
 iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news