facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Συγκρούσεις ακροδεξιών με τα ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στον Πειραιά, έπειτα από αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (Ορ.ΜΑ).

Και αυτό, καθώς μέλη της ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση), που πραγματοποίησαν παράλληλα συγκέντρωση, ξεκινώντας από την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού από την πύλη Ε8, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Νωρίτερα, οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι την αρχικά... χαλαρή στάση της αστυνομίας, εκτόξευσαν φωτοβολίδα και μπουκάλια νερού κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ενώ προκάλεσαν και με συνθήματα κατά του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, ανήμερα, μάλιστα, των γενεθλίων του.

Η παρουσία της αστυνομίας πάντως ήταν ισχυρή. Κλούβες και αστυνομικοί βρίσκονταν σε κάθε σημείο, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, όπως εκείνα που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα σε αντιφασιστικές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Παρά τις διευκολύνσεις της Αστυνομίας προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε την απειλή να βαδίσει η ρατσιστική σύναξη μίσους προς το λιμάνι για να προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των προσφύγων» ανέφερε πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση, σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΡΦΑ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την επίθεσή της κατά των προσφύγων, τις χυδαίες απελάσεις από τα νησιά και τον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την εκστρατεία κατά των αλληλέγγυων που αντιστέκονται, ανοίγει τον δρόμο στην επάνοδο της φασιστικής απειλής» σημείωνε ακόμη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση έκανε λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» και καλούσε όλους τους Έλληνες «που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην πατρίδα μας να δώσουν το παρών, ανεξάρτητως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων».
























protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news