facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μπλόκα στα σύνορα με την Ελλάδα στήνουν το Πάσχα οι Βούλγαροι μεταφορείς

Πλήγμα για τον τουρισμό αλλά και τις μεταφορές, που μετρούν απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, αποτελεί η απόφαση των Βούλγαρων μεταφορέων να στήσουν μπλόκα στα σύνορα με την Ελλάδα.
Οι Βούλγαροι με τα φορτηγά τους θα κλείσουν όλα τα σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Ελλάδα, σε πρώτη φάση από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαϊου, ως «αντίποινα» στα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Ειδήσεων novinite.com, οι βουλγαρικές εταιρείες οδικών μεταφορών θα σφραγίσουν όλα τα σημεία ελέγχου κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του Συνδέσμου Βουλγαρικής Ενωσης Οδικών Μεταφορών (BASAT) σε ραδιοφωνικό σταθμό σύμφωνα με τις οποίες οι οδηγοί φορτηγών θα οργανώσουν τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων από τις 10 το πρωί στις 29 Απριλίου.
Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση για κανένα όχημα και άδειες θα χορηγούνται μόνο σε αυτούς που μεταφέρουν αρρώστους ή ζώντα ζώα. Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ για τις διακοπές του Πάσχα- από τις 29 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου και εκκρεμεί η απόφαση αν θα συνεχιστεί στις 6 με 8 Μαΐου.  «Θα υπάρξει για τέσσερις ώρες ένα παράθυρο διέλευσης αλλά τα σημεία ελέγχου θα είναι κλειστά για 20 ώρες την ημέρα όπως ακριβώς έκαναν και οι Έλληνες αγρότες» τονίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Iliyan Fillipov.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημείωνεται ότι για ένα μήνα οι Ελληνες αγρότες είχαν αποκλείσει τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης των συνόρων με τη Βουλγαρία διαμαρτυρόμενοι για τις ασφαλιστικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Ο αποκλεισμός έληξε όταν τους ανάγκασαν οι αρχές να το κάνουν.
Σημειώνεται ότι  οι οδηγοί φορτηγών στη Βουλγαρία οργάνωσαν αντιμπλόκα που σταδιακά επεκτάθηκαν σε έξι σημεία διέλευσης των συνόρων τα οποία ανεστάλησαν μετά από παρέμβαση του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η BASAT δεσμεύτηκε ότι θα στήσουν οδοφράγματα κοντά στην περίοδο των πασχαλινών διακοπών.
iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news