facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΙΣΑ: Άνθρακας ο θησαυρός του υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους


Για προχειρότητα κατηγορεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Οι γιατροί σημειώνουν ότι τίποτα δεν αλλάζει επί τοις ουσίας αφού «οι ανασφάλιστοι παραμένουν χωρίς κάλυψη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς οι δομές του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν ενώ τα δημόσια νοσοκομεία, είτε έχουν μεγάλες αναμονές, είτε στερούνται βασικού εξοπλισμού».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ, «στον αέρα παραμένει η υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παρά τη σχετική υπουργική απόφαση. Άνθρακας αποδείχθηκε ο θησαυρός του υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους».

Οι γιατροί κατηγορούν το υπουργείο Υγείας για «ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να έχει διασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια» υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ειδικός κωδικός για την κάλυψη των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας.

«Για να κερδηθούν οι εντυπώσεις και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι τάχα διασφάλισε την καθολική δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων δεν μπήκε το εισοδηματικό κριτήριο, με αποτέλεσμα σήμερα να μένουν στον αέρα οι ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη. Επιπρόσθετα δημιουργείται κίνητρο απασφάλισης του πληθυσμού και απειλείται η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή δεν είναι κοινωνική πολιτική είναι λαϊκίστικη πολιτική», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Αξίζει να σημειθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ομάδα Εργασίας είχε καταθέσει πρόταση για εισοδηματικά κριτήρια (έως 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα) στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, με στόχο την καλύτερη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Πάντως, ο ΙΣΑ αναγνωρίζει ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους ανασφάλιστους διευκολύνει την πρόσβαση στα νοσοκομεία, με την κατάργηση των τριμελών επιτροπών, καθώς και παροχή δωρεάν φαρμάκων στους άπορους.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news