facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Γιαννόπουλος κατά Πολάκη μετά την παύση του: Θα χρησιμοποιήσω όλα τα ένδικα μέσα

«Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα» δηλώνει ο Θανάσης Γιαννόπουλος μετά την παύση του από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Θανάση Γιαννόπουλο ανακοίνωσε χθες ο Παύλος Πολάκης και σχετίζεται με τις προσλήψεις στον οργανισμό.

«Αυτά που ήξεραν τόσα χρόνια, τελειώσανε... είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πολιτική εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να χρησιμοποιήσει για το διαγωνισμό τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, ζητήσαμε να τοποθετηθούν με αξιοκρατικό τρόπο γιατί εμείς δε θέλουμε να υιοθετήσουμε τη "νομιμότητα" των προηγούμενων, θέλουμε μια νέα νομιμότητα με βάση την αξιοκρατία» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Ο Παύλος Πολάκης είχε ζητήσει αρχικά την παραίτηση του Θανάση Γιαννόπουλου και των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώην - πλέον - πρόεδρος του οργανισμού, ωστόσο, αρνήθηκε να παραιτηθεί. (Δείτε αναλυτικά του λόγους για τους οποίους ζητήθηκε η παραίτηση)

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο Θανάσης Γιαννόπουλος εκτόξευσε τα βέλη του κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας λέγοντας: «νόμιζε ότι θα μας τρομοκρατήσει ο κ. Πολάκης για να υπογράψουμε τη δική του, λίστα με τις προσλήψεις, που παρανόμως έφτιαξε, αλλά δεν τα κατάφερε».

«Ο υπουργός, δεν είναι στο «ακαταδίωκτο», αν χάσει τη λεοντή του υπουργού ή του βουλευτή, που θα τη χάσει, θα πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν, οι κοινοί θνητοί» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ διώκεται ποινικά για τα μαύρα ταμεία του Κέντρου σχετικά με τις διαφημιστικές καμπάνιες την περίοδο 2011-2013. Βάσει των στοιχείων από την έρευνα των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ για καμπάνιες, για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης, χρήματα τα οποία δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας.

Διώξεις για την υπόθεση των μαύρων ταμείων ασκήθηκαν σε βάρος του Διευθυντή και μελών του διοικητικού συμβουλίου κατά την ελεγχόμενη περίοδο. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται για το αδίκημα της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news