facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Νίκος Παππάς: Υπεράριθμο το προσωπικό της ΕΡΤ

Τις χρόνιες και σοβαρές στρεβλώσεις που επικρατούν στην ΕΡΤ παραδέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς στην Βουλή λέγοντας ότι υπάρχουν υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι «με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας».

Η παραδοχή του υπουργού έγινε προκειμένου να υποστηρίξει τροπολογία που επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ – εφόσον το επιθυμούν – προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς όμως να αλλάξει η μισθολογική τους κατάσταση. Τι θα γίνει όμως εάν κανείς από τους υπεράριθμους υπαλλήλους της ΕΡΤ δεν ζητήσει μετάταξη; Θα δεχθεί η κυβέρνηση την διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης ή θα προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι «σεβόμαστε τα χρήματα φορολογουμένων. Τα νέα οργανογράμματα είναι στη θέση τους και έχει διαπιστωθεί ότι θα μπορούσε κάποιο προσωπικό να απασχοληθεί σε άλλες υπηρεσίες. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το προσωπικό θα μπορούσε να απασχοληθεί αλλού».

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης διατυπώθηκαν αρκετές ενστάσεις και υπαινιγμοί για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις. «Τα κριτήρια μεταφοράς προσωπικού είναι ασαφή και αφήνουν υπόνοιες για ρουσφέτια» υποστήριξε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου (ΝΔ) ενώ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε «η τροπολογία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό ή και μελλοντικό; Θα κάνουμε προσλήψεις στην ΕΡΤ και από την άλλη πόρτα θα μετατάσσονται».

Τέλος, ο κ. Αμυράς σχολίασε «από την στιγμή που παραδέχεστε ότι υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό, γιατί δίνετε εργασίες μοντάζ σε εξωτερικούς».

Από το κυλικείο της ΕΡΤ στον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος»;

Στον πύργο ελέγχου του Ελευθέριος Βενιζέλος, από το κυλικείο της ΕΡΤ σχεδιάζει να στείλει η κυβέρνηση το υπεράριθμο προσωπικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην Βουλή στην προσπάθειά του να αντικρούσει την κριτική των βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφορικά με την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους της ΕΡΤ να μετατάσσονται σε δημόσιες υπηρεσίες μετά από αίτηση τους.

«Δεν μπορώ να πω πια κάτι άλλο. Έχουν καταλάβει όλες οι πτέρυγες εκτός από εσάς ότι αποσπάσεις πρέπει να γίνουν από τομείς και ειδικότητες της ΕΡΤ που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης για να προσθέσει: «Γνωρίζετε καλά ότι σήμερα και για τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ελάχιστες και οι ανάγκες ιδίως σε υγεία, παιδεία και αλλού που η ΝΔ απαξίωσε πάρα πολλές. Δεν έχουμε προσωπικό σε νοσοκομεία. Δεν έχουμε οδηγούς σε λεωφορεία, τρένα, ΜΕΤΡΟ. Δεν έχουμε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».

Πάντως, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας θεωρείται ως ένα από τα πιο στρεσογόνα επαγγέλματα γι αυτό και οι αμοιβές είναι 3 και τέσσερις φορές υψηλότερες.

Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα για προσλήψεις από την «πίσω πόρτα» και βόλεμα ημετέρων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news