facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αποστόλου: Εντός του καλοκαιριού η ρύθμιση για το γιαούρτι με γάλα σκόνη

Εντός του ερχόμενου καλοκαιριού θα εφαρμοστεί η ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα παρασκευής γιαουρτιού με γάλα σκόνη αντί ελληνικού νωπού γάλακτος σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου παρά τις ισχυρές αντιδράσεις φορέων του κτηνοτροφικού κλάδου και της αντιπολίτευσης.

Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο υπουργός εξήγησε ότι η διάταξη εντάσσεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και στις μνημονιακές υποχρεώσεις που είχαν ληφθεί το 2013 και επισήμανε ότι: «Μας πονά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Δεν υπάρχει όμως κάτι επείγον να το συζητήσουμε σήμερα». Πρόσθεσε δε πως έχει ήδη σταλεί προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης στις Βρυξέλλες και αναμένεται απάντηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.

Πάντως, από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ότι η ρύθμιση βάζει ταφόπλακα στους Έλληνες παραγωγούς. «Με εκπλήσσει που είναι τόσο ήσυχος ο υπουργός για τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της αγελαδοτροφίας. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι σφάζονται ζώα και οι παραγωγοί κλαίνε με μαύρο δάκρυ» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ώστε να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news