facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κατσέλη: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός αναδιάρθρωσης χρέους

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για την αναδιάρθρωση χρέους ευρωπαϊκών κρατών και ταυτόχρονα να αξιολογηθεί και να επανασχεδιαστεί το σύμφωνο σταθερότητας κα ανάπτυξης επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, προειδοποιώντας ότι αν δεν συμβούν αυτά δεν θωρακίζεται η Ευρώπη έναντι μελλοντικών κρίσεων.

Προλογίζοντας το νέο βιβλίο του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη πρώην υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και σήμερα προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η πρόεδρος της Εθνικής και της ΕΕΤ στάθηκε κριτικά απέναντι στην ταχύτητα του βηματισμού της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Αφού σημείωσε ότι έχουν γίνει από το 2009 έως σήμερα αρκετά βήματα προς της κατεύθυνση αποτελεσματικότερης πρόληψης αλλά και μηχανισμών αντιμετώπισης των κρίσεων, διαπίστωσε ότι τα αυτά τα βήματα δεν είναι ικανά να αποτρέψουν μελλοντικές κρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρέους που θα αποτελεί καταφύγιο για υπερχρεωμένες χώρες ώστε να λύνουν συντεταγμένα το πρόβλημά τους. Ταυτόχρονα απαιτείται επανασχεδιασμός του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης ώστε να προωθεί πραγματικά την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε την ανάγκη να διαμορφωθούν ευρύτερες συμμαχίες σε επίπεδο χωρών και κυρίως πολιτικών που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της λιτότητας και στην εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών. Διαπίστωσε δε ότι πολλαπλές εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως καταλύτης αφενός για μια πιο προοδευτική μετατόπιση της πολιτικής, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη αφετέρου ως απαρχή προβληματισμού και διαφοροποίησης στο χώρο των σοσιαλιστικών και σοσιαλοδημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Υπάρχει δυναμική συμμαχίας μεταξύ δυνάμεων της Αριστεράς, του Σοσιαλισμού και της Οικολογίας και αυτές οι τάσεις μπορούν να κυριαρχήσουν τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρινίζοντας πάντως ότι απαιτούμενο αποτελεί η αποδέσμευση των παραπάνω δυνάμεων του Σοσιαλισμού και της Οικολογίας από τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το νέο βιβλίο "Χρυσές τουλίπες" του Π. Ρουμελιώτη πραγματεύεται τις κρίσεις που ταλάνισαν τον καπιταλιστικό κόσμο κατά τους τελευταίους αιώνες αναζητώντας τις γενεσιουργικές αιτίες και παραθέτοντας τις αναποτελεσματικές ή αναποτελεσματικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν για την αντιμετώπισή τους.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν πρώην τραπεζίτες όπως ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοπελούζος, υπουργοί της κυβέρνησης όπως Π. Κουρουμπλής καθώς και πληθώρα πρώην βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως οι κκ. Κουλούρης, Τζουμάκας, Δασκαλάκης κα.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news