facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μαυρωτάς: Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας περιλαμβάνει φωτογραφική διάταξη για τη σύζυγο του πρωθυπουργού

Φωτογραφική διάταξη υπέρ της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, καταγγέλλει ότι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής από το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς.

Με τρεις αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο κος Μαυρωτάς, βάλει εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι η παράγραφος 7 του άρθρου 33 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή μετά την αιφνιδιαστική του απόσυρση, έχει συμπεριληφθεί για προσωπική εξυπηρέτηση της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα.
«Αποσύρθηκε η "διάταξη Σταθάκη" στη νέα version του νομοσχεδίου για την Έρευνα...», σημειώνει αρχικά ο βουλευτής από το Ποτάμι στο tweet του και συνεχίζοντας το σφυροκόπημα προσθέτει με νόημα: «Εξακολουθεί όμως το νομοσχέδιο να περιλαμβάνει στο άρθρο 33 τη φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του Πρωθυπουργού... που αφορά στη μετάταξη δηλαδή μόνιμων εκπαιδευτικών με διδακτορικό ως ΕΔΙΠ σε ΑΕΙ. Φαίνεται καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία».

Η επίμαχη ρύθμιση δίνει σε μόνιμους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη δυνατότητα να μεταταγούν σε θέσεις κατηγορίας Εργαστηριακού Δικαστικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των ΑΕΙ και ΤΕΙ με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης και της δαπάνης της μισθοδοσίας τους, εφόσον σωρευτικώς:

α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει τμήμα ΑΕΙ

β) έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά και

γ) έχουμε μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον 2 ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό με τα αντικείμενα της περ. α’ επιστημονικό/ εφαρμοσμένο/ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε εργαστηριακό – εφαρμοσμένο – διδακτικό έργο ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό/ ερευνητικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω.
Σύμφωνα με τον κο Μαυρωτά η εν λόγω διάταξη είναι φωτογραφική για την κυρία Μπαζιάνα δεδομένου όπως υποστηρίζει ότι η ίδια είναι Καθηγήτρια Πληροφορικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχει αποσπαστεί την τελευταία 2ετία – 3ετία στο ΕΜΠ ως εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό.

Συνεπώς όπως ισχυρίζεται η περίπτωσή της εμπίπτει στην επίμαχη ρύθμιση, ενώ θα την βοηθήσει και μισθολογικά και βαθμολογικά, αφού η διάταξη προβλέπει επιπλέον ότι: «η μετάταξη του εκπαιδευτικού σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΠ διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας.


Επιπλέον, το προσωπικό που μετατάσσεται διέπεται από τι διατάξεις περί βαθμολογικών προαγωγών και μισθολογικής εξέλιξης των μελών ΕΔΙΠ των ΑΕΙ, όπως κάθε φορά ισχύουν».

Ποτάμι: Διπλά φωτογραφική η διάταξη

Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει το Ποτάμι, η διάταξη είναι διπλά φωτογραφική.

Πρώτον γιατί καταργεί την 5ετία που ήταν απαραίτητη για νέα μετάταξη μόνιμου εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης εξυπηρετεί την Μπέτυ Μπαζιάνα, δεδομένου ότι η ίδια μετατάχθηκε από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τον Αύγουστο του 2013 συνεπώς δεν θα μπορούσε να μεταταγεί εκ νέου.

Και δεύτερον, σύμφωνα πάντα με το Ποτάμι, γιατί η επίμαχη διάταξη προβλέπει την εργασία για τουλάχιστον 2 ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό ΑΕΙ ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής, χρονικό διάστημα που σύμφωνα με το καταγγέλων κόμμα συμπλήρωσε η σύζυγος του πρωθυπουργού στο ΕΜΠ τον περασμένο Φεβρουάριο.





skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news