facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Οι παρακρατικοί είχαν συλληφθεί πολλές φορές

Οι παρακρατικοί του Ρουβίκωνα με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι να σπάνε να καταστρέφουν και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων.Στην επίθεση το πρωί της Παρασκευής στο «Πρώτο Θέμα» συμμετείχαν 11 μέλη της οργάνωσης με έξι μηχανάκια. Δύο από αυτούς συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια να πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους. Είναι γνωστά πρόσωπα, φορτωμένα και με άλλες δικογραφίες στην πλάτη, για παράνομη βία και διακεκριμένες φθορές κατ΄ εξακολούθηση. Είχαν συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση στον Τειρεσία τον περασμένο Δεκέμβριο, στο «ντου» στο Χίλτον, σε επεισόδια σε βάρος αστυνομικών και σε επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Αυτή την ώρα δικάζονται στο αυτόφωρο τριμελές.

Και όμως αν και είχαν συλληφθεί αρκετές φορές, αφήνονταν ελεύθεροι και συνέχιζαν τη δράση τους, διαλύοντας, καταστρέφοντας και σπέρνοντας τον πανικό σε εργαζόμενους. Και αν οι ίδιοι διατείνονται πως ο σκοπός των καταδρομικού τύπου επιθέσεων έχει να κάνει με την πρόκληση υλικών ζημιών  και τη διαμαρτυρία, κανένας ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ένας εργαζόμενος ο οποίος δέχεται τα θραύσματα από τις χοντρές τζαμαρίες δεν θα πληγεί θανάσιμα, μια έγκυος δεν θα κινδυνέψει να αποβάλει ή ένας καρδιοπαθής να χάσει τη ζωή του από το ισχυρό σοκ και τον τρόμο που προκαλούν τέτοιου είδους “επιχειρήσεις”. 

Δείτε βίντεο: Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Τελικά οι «ακτιβιστές του Ρουβικωνα» βανδαλίζουν και τρομοκρατούν, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και όμως έχουν την άνεση να μπαινοβγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα και τις εισαγγελίες, να αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους. Να βγάζουν ανακοινώσεις για τα κατορθώματα τους, να απειλούν και να «επισκέπτονται» με επιχειρήσεις καταδρομικού τύπου, όποιον δεν τους είναι αρεστός αδιαφορώντας φυσικά για τις συνέπειες του νόμου αφού γνωρίζουν άλλωστε ότι είναι στο απυρόβλητο. 

Τους τελευταίους μήνες αναβαθμίζουν επικίνδυνα τη δράση τους και δεν μπαίνουν φυλακή παρά το μπαράζ των καταστροφικών ενεργειών χάρη στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Τι έκανε; Άλλαξε τον περίφημο κουκουλονόμο και μετέτρεψε σε πλημμελήματα τα κακουργήματα που διαπράττονται όταν ο δράστης φοράει κουκούλα καταργώντας στην ουσία, όλες τις επιβαρυντικές διατάξεις που θα μπορούσαν να στείλουν στη φυλακή τους κουκουλοφόρους και τη δράση τους. Όπως λένε νομικοί, όσες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και να συγκεντρώσουν, όσα χρόνια ποινής και αν φορτωθούν στην πλάτη, οι ποινές δεν συναθροίζονται και έτσι δεν πάνε ποτέ στη φυλακή. 

Και αναρωτιέται κανείς: Οι εισαγγελικές αρχές τι κάνουν; Για ποιον λόγο δεν παρεμβαίνουν; Πώς γίνεται σε ένα ευνομούμενο κράτος μπαχαλάκηδες που μάλιστα είναι γνωστοί και έχουν συλληφθεί να αφήνονται ελεύθεροι θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές; Τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση;


Η ιστορία της ομάδας
Η ομάδα των περίπου 30 ατόμων που πρωτοεμφανίζονται στις 22 Μαρτίου του 2004, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ακτιβιστικές ενέργειες και συμβολικές καταλήψεις αποτέλεσε τη βάση για τη μετεξέλιξη της ομάδας “Ρουβίκωνας”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δράση της αναβαθμίζεται και οι ακτιβιστές  από τον περασμένο Απρίλιο μεταλλάσσονται σε σκληρή καταδρομική ομάδα που σε κάθε της χτύπημα τα κάνει γυαλιά-καρφιά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων. Φυσικά, δεν είναι μόνο η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η περίεργη αλλαγή νόμου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που ουσιαστικά ρίχνει στα «μαλακά» τους κουκουλοφόρους. Και αυτό γιατί, στις 14 Απριλίου του 2015, ο κ. Παρασκευόπουλος, μέσα στο νόμο για τις φυλακές, περνάει μια τροπολογία στον νόμο για την κουκούλα. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει δεκτό το σκεπτικό δύο τροπολογιών που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έχει να κάνει με το λεγόμενο «κουκουλονόμο». Με απλά λόγια η κάλυψη του προσώπου και η χρήση της κουκούλας,καταργείται από κακούργημα σε πλημμέλημα εκτός από τις περιπτώσεις εγκλήματος και ληστείας. 

Σιγά, σιγά οι Ρουβίκωνες αρχιζουν να κλιμακώνουν τη δράση τους. Τα χτυπήματα αρχίζουν να κλιμακώνονται. Στις 3 Απριλίου 2015, μπουκάρουν στο προαύλιο του ελληνικού κοινοβουλίου και δύο ημέρες αργότερα επισκέπτονται το σπίτι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου, γίνεται η πρώτη «αναβαθμισμένη» επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ με εκτεταμένες φθορές. Μια άγρια ενέργεια η οποία μάλιστα κατεγράφη λεπτό προς λεπτό σε βίντεο και ανέβηκε στο διαδίκτυο. Συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα αλλά για πλημμελήματα και έτσι αφήνονται ελεύθεροι. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, εισβάλλουν στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Συγγρού. Συλλαμβάνονται 19 άτομα αλλά αφήνονται και αυτοί ελεύθεροι... Στις 16 Δεκεμβρίου, κάνουν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και η Αστυνομία πιάνει επτά από τους καταστροφείς. Και αυτοί ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 εισβάλλουν στο studio της ΕΡΤ. Συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον εισαγγελέα 22 από τους εισβολείς-καταληψίες. Και οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες όπως επίσης και οι συλλήψεις μελών από την αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα. Κοινός παρονομαστής, οι περισσότεροι έχουν συλληφθεί δύο και τρεις φορές όμως αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

32 και 37 ετών οι συλληφθέντες
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 32 και 37 ετών - ο πρώτος έμενε στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο δεύτερος στο Περιστέρι - σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Και οι δύο είχαν προσαχθεί αρκετές φορές για επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Συγκεκριμένα και οι δύο είχαν συμμετάσχει και προσαχθεί στην επίθεση κατά του Τειρεσία τον περασμένο Δεκέμβριο, στην επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο, σε επεισόδια με αστυνομικούς στην πλατεία Συνταγμάτος τον Ιούνιο του 2015.

Ο 37χρονος είχε συμμετάσχει και στο «ντου» στο Ξενοδοχείο Χίλτον τον φετινό Μάρτιο.

Στους δύο άνδρες με αρχικά Π.Ν. και Χ.Ν. είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισής τους στο ΑΤ της περιοχής διαμονής τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Πρωινές ώρες χθες (8-4-2016), ομάδα ατόμων που επέβαινε σε μοτοσυκλέτες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μετέβη στις εγκαταστάσεις εφημερίδας στο Μαρούσι και προκάλεσε φθορές στο κτίριο καθώς και σε παρακείμενα οχήματα.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) εντόπισαν στη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 37 ετών, να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα, τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα και από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό εξακριβώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω συμμετείχαν στην ομάδα που προκάλεσε τις φθορές στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face , δύο ζευγάρια γάντια, περιλαίμιο και μπουφάν.

Σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της παράνομης βίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news