facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Υγειονομική «βόμβα» Ειδομένη, Πειραιάς και Ελληνικό

Κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, νηστικοί και με τον κίνδυνο της εξάπλωσης ασθενειών ζουν περίπου 10.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι αρμόδιοι φορείς κρούουν πλέον των κώδωνα του κινδύνου προς της κυβέρνηση και ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβουν μια υγειονομική «βόμβα» που φοβούνται ότι μπορεί να... εκραγεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ
εκπέμπει SOS για την Ειδομένη.

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τεράστιο αριθμό των ατόμων που φιλοξενούνται σε κλειστούς χώρους λίγων τετραγωνικών είναι ο σοβαρότερος από τους λόγους που αυξάνει την αγωνία των υπευθύνων για την δημιουργία ασθενειών και την εξάπλωση τους.



Στο παλαιό αεροδρόμιο του ελληνικού συνωστίζονται περίπου 6.000 άτομα. Αν και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι οι πρόσφυγες θα είχαν φύγει μέχρι τα τέλη Μαρτίου από το χώρο των αφίξεων, του μπέιζμπολ και του χόκεϊ, όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο αλλά αντιθέτως νέοι μετανάστες κατέκλυσαν τους χώρους του στήνοντας επιπλέον περισσότερες από εκατό σκηνές και παραπήγματα στο πάρκινγκ του παλαιού αερολιμένα. " Φοβόμαστε ότι όσο αυξάνει η θερμοκρασία θα έχουμε εξάπλωση ασθενειών. Η συμφωνία για την παραμονή των προσφύγων στο αεροδρόμιο έχει λήξει, ωστόσο κανένας από την κυβέρνηση δεν μας έχει ενημερώσει για ποσό χρονικό διάστημα θα μείνουν ακόμα" λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και συνεχίζοντας προχωράει σε μια ακόμα αποκάλυψη: "Οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε άθλιες συνθήκες. Έμαθε ότι προχθές δεν μοιράστηκαν γεύματα στους πρόσφυγες με αποτέλεσμα να μείνουν νηστικοί. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εκκενωθεί το αεροδρόμιο και οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές".



Την ίδια ώρα η λεωφόρος Ποσειδώνος και οι παραλίες του Αλίμου και του Ελληνικού έχουν κατακλυστεί από μετανάστες οι οποίοι αναζητούν κάποιες ανάσες δροσιάς μακριά από τις πυρακτωμένες σκηνές και τους αποπνικτικούς κλειστούς χώρους του αεροδρομίου.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν το νερό της θάλασσας για να πλυθούν και να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο καθαροί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην παραλία του Αγίου Κοσμά όπου από νωρίς σήμερα το πρωί δεκάδες μετανάστες την επισκέφτηκαν και κολύμπησαν για αρκετές ώρες στα νερά της.

Ίδια είναι η εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά. Παρότι την προηγούμενη αναχώρησαν περίπου 1.000 άτομα για το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, βατό στους επιβατικούς σταθμούς των προβλητών Ε1 και Ε2 αλλά και στην πέτρινη αποθήκη δεν πέφτει καρφίτσα. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι βρίσκονται 3.734 πρόσφυγες με πολλούς από αυτούς να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους, αλλά και με ελλείψεις υγειονομικών παροχών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις θερίζουν, αφού τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. 

Στο πλαίσιο αυτό από το πρωί το ΚΕΕΛΠΝΟ μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στους πρόσφυγες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παραμονή τους στον καταυλισμό και προτρέποντάς του να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.


protothema


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news