facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πειραιάς: Οι πρόσφυγες δέχονται να μεταφερθούν μόνο στον Σκαραμαγκά

Δυο νέες παραμέτρους καλούνται να διαχειριστούν οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά μετά την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε οικίσκους στο Σκαραμαγκά.

Την άρνηση των προσφύγων και των μεταναστών να μπουν σε λεωφορεία με προορισμό δομές σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί αντίσκηνα (όπως συνέβη χθες στη πύλη Ε2 όπου δεν επιβιβάστηκε κανείς με προορισμό τη Μαλακάσα και τα Οινόφυτα) και τη μετακίνηση προσφύγων προς το λιμάνι από άλλα σημεία πχ από το Ελληνικό, ελπίζοντας να μπουν σε λεωφορεία με προορισμό την δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Μετανάστες αναφέρουν πως επιδιώκουν να βρίσκονται σε χώρο δίπλα σε πόλη γιατί αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, ενώ έχουν τη δυνατότητα και να παίρνουν και χρήματα που μπορεί να τους στέλνουν συγγενείς τους που βρίσκονται είτε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, είτε στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη 49 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τις πύλη Ε1 στο κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα περί τις 14:45 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ομάδες μεταναστών γιεζίντι με ταξί μετακινήθηκαν από το Ελληνικό στο χώρο της Ε2 για να «ενωθούν» με άλλα μέλη της κοινότητάς τους που ήδη είχαν ξεκινήσει την διαδικασία της μεταφοράς τους στη νέα δομή φιλοξενίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες διαφοροποιήσεις στον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στις πύλες Ε1 και Ε2 αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν 3.805 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας είχε πει ότι βάση της πρωινής καταμέτρησης ήταν 3.675 άτομα.

Λιμενικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας εντόπισαν λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει από άλλη περιοχή στο λιμάνι και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Σχετικά με το Σκαραμαγκά, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ήδη έχει γεμίσει ο πρώτος τομέας χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η μεταφορά άλλων 1000 προσφύγων και μεταναστών στον δεύτερο τομέα. Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει πως θα διαχειριστούν οι Αρχές Σύρους και Αφγανούς που μεταφέρονται στο Σκαραμαγκά και έχουν ήδη συμμετάσχει σε μικροεπεισόδια στο λιμάνι και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη σε δεύτερη φάση θα γίνει ο διαχωρισμός τους.

Το πρωί της Τετάρτης έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Αριάδνη" με 5 πρόσφυγες και την Τρίτη είχε μεταφέρει 6 μετανάστες το πλοίο "Blue Star 1". Στελέχη του Λιμενικού έχουν παρατηρήσει ότι συνήθως οι νεοαφιχθέντες επιλέγουν να κατευθυνθούν προς το σταθμό του Ηλεκτρικού με προορισμό την πλατεία Βικτωρίας ή άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, αναζητώντας τρόπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους αλλά μέσα στην ημέρα αρκετοί εξ αυτών επιστρέφουν στο λιμάνι.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news