facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Χωρίς οριστική λύση η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ

Χωρίς να βρεθεί οριστική λύση για το θέμα του αγγελιόσημου, και κατ΄επέκταση για τον ΕΔΟΕΑΠ, ολοκληρώθηκε το πρωί της Μ.Τρίτης η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές η κυβέρνηση «προσπάθησε να διατηρήσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο», κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

«Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας θεολογικής εμμονής οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και γι' αυτό το λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ούτως ώστε να δούμε πως ενόψει της νομοθετικής κατάργησης μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού, και των σωματείων των εργαζομένων. Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση από τις δυο πλευρές μιας διάθεση να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση» υπογράμμισε.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ συνεδριάζει το μεσημέρι με τους εκπροσώπους όλων των ταμείων των εργαζομένων στον Τύπο για να καθορίσουν τη στάση του κλάδου.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news