facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Στο «πόδι» η Χίος κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Μετά τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατάφερε να βγάλει στους δρόμους και τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου καθώς και όλο το δοκιμαζόμενο από το προσφυγικό νησί του ανατολικού Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιείται στη Χίο μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση ενάντια στο αρθ.32 του Σχεδίου Νόμου για τους Συνεταιρισμούς, που εισάγεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Στην ουσία με το προαναφερόμενο άρθρο, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για μετατροπή του αναγκαστικού συνεταιρισμού μαστιχοπαραγωγών σε ελεύθερο με τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία του νησιού. Χαρακτηστική μάλιστα της έντασης που έχει δημιουργήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι και η στήριξη του αγώνα των μαστιχοπαραγωγών από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο, ο οποίος με θερμή επιστολή του εξέφρασε την αγωνία του για τον προωθούμενο νόμο της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους μαστιχοπαραγωγούς καθώς «η λειτουργία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου διασφαλίζει τα συμφέροντα των παραγωγών τα οποία όλοι σεβάστηκαν και στήριξαν διαχρονικά». Με την ίδια επιστολή του υποστηρίζει πως «λίγα μέρη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως είναι τόσο συνδεδεμένα με ένα προϊόν όπως είναι η Χίος με τη μαστίχα της, η οποία στην ιστορική διαδρομή πολλών αιώνων έχει γίνει συνώνυμη με το νησί».

Ταυτόχρονα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αντιδρά στην ψήφιση του άρθρου 32 του «Νόμου περί Συνεταιρισμών». Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των μαστιχοπαραγωγών κ. Γιώργος Τούμπος «ήδη από την ίδρυση της η Ένωση με την Αναγκαστικότητα διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος της μαστίχας Χίου και εξασφαλίζει, τα συμφέροντα των παραγωγών προστατεύοντάς τους από την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία. Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Αποστόλου και τους συμβούλους του για ανεπαρκή στήριξη των συμφερόντων των μαστιχοπαραγωγών και εμπαιγμό εις βάρος μας καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταξύ μας συνομιλιών και διαπραγματεύσεων. Είμαστε βέβαιοι, ότι οποιαδήποτε μεταβολή επί του ισχύοντος νομικού πλαισίου θα είναι καταστροφική για τον Μαστιχοπαραγωγό και κατ’ επέκταση για την οικονομία και την κοινωνία του ακριτικού νησιού μας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news