facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ξανθός: Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ η μετανάστευση των επιστημόνων

Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απευθύνοντας χαιρετισμό από το βήμα του Περιφερειακού Ιατρικού Συνεδρίου «Exploring ovel Medical Frontiers» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ξανθός προσέθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο και θα πρέπει να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, ιδίως στο χώρο της ειδικότητας.

«Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας με τις Ιατρικές Σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα -όταν ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αξιολόγησης- λέγοντας πως «έχει ανάγκη ο κόσμος για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη, προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες».

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και η υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Συνέδριο αυτό είναι μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα, πρωτοστατεί στον ρόλο της για ένα λαμπρό μέλλον στο επίκεντρο του οποίου είναι ο άνθρωπος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news