facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Μοσκοβισί: Απολύτως απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ

Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας είναι απαραίτητη, ενώ οι διαφορές απόψεων με την ευρωζώνη όσον αφορά τις δημοσιονομικές ανάγκες της Ελλάδας δεν προσκόπτουν την εκταμίευση κεφαλαίων, υποστήριξαν σήμερα δύο κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχουμε γενικά κοινή άποψη για τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων», είπε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις εκτιμήσεις», κυρίως για «το πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι... αυτές (σ.σ. οι διαφορές) μπορούν να γεφυρωθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας επίσης στο ΕΚ, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν προστριβές ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον στο πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «απολύτως απαραίτητη».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news