facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Γάζες από... χρυσάφι - Τον λόγο έχει ο εισαγγελέας

Ακόμα και τώρα το «πάρτι» συνεχίζεται από τα «πιράνχας» στον χώρο της Υγείας.

Την ίδια ώρα που στο νοσοκομείο Λαμίας δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα βασικά αναλώσιμα και πολλές φορές οι συνοδοί των ασθενών, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αναγκάζονται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους, κάποιοι κόβουν τιμολόγια για γάζες από «χρυσό», που κοστίζουν 800 ευρώ.

Μάλιστα, οι γάζες έρχονται με courier στο σπίτι και αν δεν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις δεν πειράζει, τις κρατάς για ενθύμιο. Εξάλλου... το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ πληρώνουν.

Ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία - Πώς γίνεται το κόλπο

Το lamiareport.gr μεταφέρει μια απίστευτη ιστορία:

Ένας νεαρός από τη Λαμία, ηλικίας 17- 18 ετών περίπου, στα τέλη Ιανουαρίου έκανε σε νοσοκομείο της Αθήνας ένα χειρουργείο ρουτίνας (κύστη κόκκυγος). Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός ενημέρωσε την οικογένεια ότι το παιδί για τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στις γάζες μέχρι να κλείσει το τραύμα. Επειδή αυτό θα γινόταν πολλές φορές, τους συνέστησε να το κάνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας, για να μην ταλαιπωρούνται πάνω - κάτω στην Αθήνα.

Έτσι και έγινε. Ο νεαρός συνοδευόμενος από τον πατέρα του πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και εκεί κάποιος γιατρός, συνήθως χειρουργός, του έκανε την αλλαγή και έφευγαν. Δύο μήνες μετά (τέλος Μαρτίου) και ενώ το τραύμα σχεδόν έχει κλείσει, επειδή ο πατέρας είχε κάποιο πρόβλημα, το παιδί πήγε μόνο του στο νοσοκομείο για να κάνει την απαραίτητη αλλαγή.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, είπε στους γονείς του ότι την αλλαγή στο τραύμα την έκανε κάποια γιατρός του νοσοκομείου, μαζί με κάποια άλλη κυρία, που δεν ήταν ούτε νοσοκόμα ούτε γιατρός. Τους είπε επίσης ότι του ζήτησαν το βιβλιάριο του ΙΚΑ που είχε μαζί του για να του γράψουν μια συνταγή και τον έβαλαν να υπογράψει κάτι. Μάλιστα, η κυρία, που δεν ήταν γιατρός, του ζήτησε να κρατήσει το βιβλιάριο και να του το πάει την άλλη μέρα στο σπίτι. Ο νεαρός αρνήθηκε να αφήσει το βιβλιάριο και τότε η κυρία τον πήρε και τον οδήγησε στον κάτω όροφο. Εκεί μπήκε σε ένα άλλο γραφείο, όπου του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, και μια άλλη γιατρός τού έβαλε ακόμη μια σφραγίδα στο βιβλιάριο. Όλα αυτά έγιναν γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες και πάντα με τη φροντίδα της κυρίας που δεν ήταν ούτε γιατρός ούτε νοσοκόμα.

Την επόμενη ημέρα κατέφθασε στο σπίτι του νεαρού κάποιος υπάλληλος της courier και παρέδωσε ένα δέμα. Ανοίγοντας το δέμα ο πατέρας είδε ότι περιείχε κάποια κουτιά με γάζες και ένα τιμολόγιο. Όταν είδε το πόσο στο τιμολόγιο, μόνο που δεν έπαθε εγκεφαλικό. Οι γάζες κόστιζαν κάτι παραπάνω από 800 ευρώ!!!

Όταν ο άνθρωπος συνήλθε από το πρώτο σοκ, έψαξε και βρήκε το τηλέφωνο της γιατρού που τον εξέτασε και ζήτησε να μάθει τι ακριβώς έγινε και γιατί είναι απαραίτητες αυτές οι γάζες για το παιδί του. Εκείνη του είπε ότι με αυτές τις γάζες το τραύμα θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα και ότι δεν χρειάζεται να πάει ξανά στο νοσοκομείο. Επίσης, του είπε ότι είναι ΤΖΑΜΠΑ και ότι αυτός δεν θα πληρώσει τίποτα!!!

Στη συνέχεια ο πατέρας τηλεφώνησε και στην εταιρεία που έστειλε τις γάζες. Εκεί φέρεται να μίλησε με κάποιον υπεύθυνο, όπως του είπαν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι αν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τις γάζες δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνει αυτός, θα τις πληρώσει το ΙΚΑ !!!

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση του εισαγγελέα Λαμίας...

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news