facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Χρυσόγονος: «Μόνοι μας δεν μπορούμε να διώξουμε το ΔΝΤ»

Την πεποίθησή του ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποβάλει το Ταμείο σαν να ήταν κακός μαθητής, μόνοι μας δεν μπορούμε να το διώξουμε», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

«Μην κοροϊδευόμαστε, αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών οχυρώνεται πίσω από το Ταμείο, σου κόβει τα πόδια, δεν μπορώ -σου λέει- να περάσω τη συμφωνία στην Μπούντεσταγκ χωρίς το Ταμείο» ανέφερε σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσόγονος τόνισε : «Η παρουσία τους όμως δεν είναι ωφέλιμη... Το ΔΝΤ δανείζει ελάχιστα λεφτά, με πολύ υψηλό επιτόκιο, ενώ στο σκέλος των μέτρων οι εκτιμήσεις τους είναι εντελώς αναξιόπιστες».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το ΔΝΤ πιέζει μεν για απομείωση του χρέους, αλλά ως τώρα «είναι αποτελεσματικοί μόνο στα φορολογικά μέτρα, ενώ είναι αναποτελεσματικοί στις πιέσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους».

Καταλήγοντας είπε: «Για να αποπληρωθεί μέρος του χρέους στους δανειστές πρέπει να δανείζεσαι από τις αγορές, για να δανειστούμε από τις αγορές πρέπει να μειωθεί μέρος του χρέους».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news