facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Σεβασμό και ισονομία με δημόσια ζητούν τα ιδιωτικά σχολεία

«Αν ο υπουργός Παιδείας προχωρήσει στην επιβολή επιτροπών εξετάσεων, το μέτρο πρέπει να ισχύσει για όλους τους μαθητές της χώρας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ως στοιχειώδης σεβασμός από μέρους του στους κανόνες ισονομίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των ελλήνων μαθητών» δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων σχετικά με τη νέα φημολογία περί νομοθετικών παρεμβάσεων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καλούν μάλιστα τον υπουργό Παιδείας να πάρει δημόσια θέση για το θέμα.

Σύμφωνα τις πληροφορίες που υπάρχουν, το υπουργείο Παιδείας συντάσσει ρύθμιση με βάση την οποία οι απολυτήριες γραπτές εξετάσεις της Γ' Γυμνασίου και της Γ' Λυκείου στα ιδιωτικά σχολεία θα γίνονται απο επιτροπές καθηγητών του δημοσίου που θα βαθμολογούν και τους μαθητές. Έτσι, οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν βαθμολογικά τους μαθητές τους.

«Μετά την απόσυρση του διαβόητου πλέον άρθρου 40 ξεκίνησε η διαρροή φημών από κύκλους του υπουργείου Παιδείας περί επιβολής εξεταστικών επιτροπών από δημοσίους εκπαιδευτικούς, που θα διεξάγουν τις εσωτερικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αν οι φήμες επαληθευτούν, θα αποτελέσουν άλλη μια απόλυτα αναίτια, δόλια και εμπαθή επίθεση στην αυτονομία και την ισοτιμία των ιδιωτικών σχολείων» αναφέρει ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων της χώρας επιθυμεί σχετικά να προβεί στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1. Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία και η αντικειμενικότητα των βαθμολογιών τους έχει αδιαμφισβήτητα καταγραφεί σε όλες τις διεθνείς και ελληνικές έρευνες και μελέτες. Βλέπε ΟΟΣΑ (Education at a glance), αποτελέσματα PISA, έρευνα Πανάρετου - ΟΠΑ, αποτελέσματα εξετάσεων με τράπεζα θεμάτων, στατιστικά αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων.
2. Αν ο υπουργός Παιδείας προχωρήσει στην επιβολή επιτροπών εξετάσεων, το μέτρο πρέπει να ισχύσει για όλους τους μαθητές της χώρας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ως στοιχειώδης σεβασμός από μέρους του στους κανόνες ισονομίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης όλων των ελλήνων μαθητών.
3. Η επιβολή εξεταστικών επιτροπών μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, αφενός συνιστά κατάφορη και βάναυση απαξίωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και του κύρους τους, αφετέρου θα επιβεβαιώσει εκ νέου την υφιστάμενη εχθρότητα και ιδεοληψία κατά των ιδιωτικών σχολείων.
4. Η ενδεχόμενη απόφαση για την επιβολή επιτροπών εξετάσεων 20 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα αποτελέσει δείγμα εγκληματικής ανευθυνότητας του υπουργού, περιφρόνησης της ψυχολογίας των μαθητών και των γονέων τους, αλλά και των ίσων δικαιωμάτων των μαθητών κρατικών και ιδιωτικών σχολείων».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news