facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Νέος γύρος επεισοδίων στη Μόρια

Η ένταση στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια συνεχίζεται συνεχίστηκε και το βράδυ της Τρίτης, με νέο γύρο επεισοδίων να ξεσπά.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενάντια σε πρόσφυγες, ενώ εκρήξεις ακούγονταν μετά τις 9 το βράδυ μέσα από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων και ασθενοφόρα απομάκρυναν τραυματίες, σύμφωνα με αναρτήσεις που έκαναν στα social media οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μόρια. Μία από αυτές ανέφερε ότι τα δύο ασθενοφόρα «γέμισαν» με τραυματίες φεύγοντας για το νοσοκομείο.

Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς, όταν ένας αστυνομικός χτύπησε παιδί, στο τμήμα όπου κρατούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες. Πρόσφυγες και μετανάστες άναψαν φωτιές στο κέντρο κράτησης και άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης, ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος επισκεπτόταν την Μόρια δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια από νερό που τους πετούσαν πρόσφυγες.

Κάποιες αναρτήσεις στο Twitter ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες «κατέλαβαν» τον καταυλισμό, φωνάζοντας «Ελευθερία!», ενώ άλλες ότι οι ξεσηκωμένοι έκοψαν μέρος του φράχτη. Οι εθελοντές των ΜΚΟ εγκατέλειψαν τον χώρο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντριου Κόνελι.



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news