facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ιωάννινα: Αποχωρεί από το συντονιστικό για τους πρόσφυγες ο Δήμος

Αναστέλλει τη συμμετοχή του στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο για το προσφυγικό ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει, πως «έχει θέσει επιτακτικά και σε όλους τους τόνους, την ανάγκη να επιλύσει η κυβέρνηση τα πολλά υγειονομικά προβλήματα στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά, άμεσα, όσο ακόμη υπάρχει το περιθώριο πρόληψης».

Ο δήμος υποστηρίζει πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση και το τοπικό συντονιστικό και «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανταπόκριση και καμία ουσιαστική ενέργεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στον καταυλισμό του Κατσικά».

Με αφορμή την άρνηση των προσφύγων που έφτασαν χθες στον Κατσικά να εγκατασταθούν στη δομή, ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι «έχει σαφέστατα διαμηνύσει, τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων στον καταυλισμό, αν δεν επιλυθούν πρώτα, κυρίως, τα θέματα υγείας και ασφάλειας».

«Χθες, είχαμε την τρίτη "απόπειρα" μεταφοράς προσφύγων, την οποία η δημοτική Αρχή πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Πέραν όλων των άλλων, οι αποτυχημένες αυτές προσπάθειες εγκατάστασης νέων προσφύγων, που αρνούνται εν τέλει να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν αντικρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν, δημιουργούν εντάσεις σε όσους, ήδη, διαμένουν σε αυτόν» καταλήγει.

Στους 52.666 οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια

Σε 52.666 ανέρχονται οι πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά βρίσκονται 6.499 άτομα, εκ των οποίων οι 149 είναι νέες αφίξεις. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.327, από τους οποίους οι 4.668 στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Λάρισα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 2.528, ενώ στη νότια Ελλάδα σε 340. Στην βόρεια Ελλάδα βρίσκονται 28.972 πρόσφυγες, από τους οποίους στο camp της Ειδομένης παραμένουν 11.269 και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.264.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news