facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Παραιτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ο Παναγιώτης Δούρος, αδελφός της Ρένας

Υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτηση του στον Αριστείδη Μπαλτά ο Διευθυντής του γραφείου Υπουργού Παναγιώτης Δούρος.
Για λόγους προσωπικούς. Η παραίτηση εγινε δεκτή απο τον Υπουργό. 
Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά. 
Έκτος από τη θέση του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Παναγιώτης Δούρος, αδελφός της Ρένας Δούρου, δραστηριοποιούνταν και στο Φεστιβάλ Αθηνών, κάτι που είχε προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων, για το εάν έπαιρνε δύο μισθούς ή όχι. Ενώ πρόσφατα το όνομα του είχε εμπλακεί στην επιλογή του Γιάν Φαμπρ.
Το Νοέμβριο του 2015 η ιστοσελίδα liberal.gr έγραφε σε δημοσίευμα της ότι ο αδερφός της κ. Δούρου διορίστηκε από τον κ. Ξυδάκη ως υπάλληλος του Ελληνικού Φεστιβάλ με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (δηλαδή αορίστου χρόνου). 
Η τότε απάντηση της Ρένας Δούρου
«Κύκλοι» της Ρένας Δούρου ανέφεραν το εξής:
«Όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση της Ρένας Δούρου, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι : αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν το βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές».
Απάντηση που είχε δωσει το Υπουργείο Πολιτισμου
1. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο.
2. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.
3. Ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλάπροσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ  το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού.4. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού.
Είναι προφανές ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα επιχειρεί να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή του κ. Παναγιώτη Δούρου, με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις και τη διασπορά ανακριβών πληροφοριών, με τελικό "αποδέκτη" την καταβαράθρωση της επαναπομείνασας αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών της χώρας.
iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news