facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κινητοποιήσεις λιμενεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποχή από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο (2-3 Απριλίου 2016), αλλά και από τις υπερωρίες, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, αποφάσισαν σε σημερινή τους συνεδρίαση τα σωµατεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στην ΟΛΘ ΑΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση οι λιμενεργάτες τονίζουν ότι το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην ΟΛΘ ΑΕ έχουν αποφασίσει να προσδιορίζουν ανά εβδομάδα τη μορφή των κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιούν, «όχι µόνο µε βάση τα δεδομένα και τις εξελίξεις στην επιχειρούµενη πώληση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης, αλλά και µε υψηλό το αίσθηµα ευθύνης στους χρήστες των λιµενικών υπηρεσιών, αλλά και του εµπορικού κόσµου της πόλης, που πλήττεται βάναυσα από τις ασκούµενες πολιτικές των τελευταίων ετών».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι υπογραμμίζουν εκ νέου «τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνητικών οργάνων και των διοικήσεων της ΟΛΘ ΑΕ που, δυστυχώς, την τελευταία δεκαετία δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο µίνιµουμ των αναγκαίων προσλήψεων στο λιμάνι, µε αποτέλεσµα».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η αποχή από την εργασία τις επόμενες ημέρες «αναδεικνύει τα τεράστια προβλήµατα ανταπόκρισης στις καθηµερινές εργασίες και τη µέγιστη προσπάθεια των εργαζόµενων να ανταποκριθούν στις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης, αλλά και στη διαχείριση όλων των τρεχουσών εργασιών».

Τέλος, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι «ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στο διοικητικό συµβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ προκειµένου να ενηµερωθεί, όπως προκύπτει από τον θεσµικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών τροποποίησης της σύµβασης µε το Ελληνικό Δηµόσιο».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news