facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΔΝΤ: Προειδοποιήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες – Τι εκτιμά για τις ελληνικές

Νέες προειδοποιήσεις ότι η κρίση του 2008, που λίγο έλειψε να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, μπορεί να επαναληφθεί απηύθυνε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του «Financial Stability Report», η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το Ταμείο προειδοποίησε ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να μειωθεί κατά 4% εντός των επόμενων πέντε ετών, μία πορεία που έχει καταγραφεί μόνο κατά την κρίση της περιόδου 2008-09.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ευρωζώνη οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης του τραπεζικού της τομέα, καθώς «σχεδόν το 1/3 των τραπεζών βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις μέχρι να κατορθώσουν να καταστούν ικανοποιητικά κερδοφόρες.

Στην Ευρωζώνη οι πιέσεις των αγορών υπογραμμίζουν ένα βαθύ και μακροχρόνιο δομικό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συντονισμένα και με αποτελεσματικό τρόπο».
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 900 δισ. ευρώ.

«Τα τραπεζικά συστήματα που δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις (σ.σ.: από τις αγορές) τον Φεβρουάριο ήταν αυτά Ελλάδας, Ιταλίας και σε μικρότερο βαθμό Πορτογαλίας, αλλά και ορισμένες γερμανικές τράπεζες. Αυτό οφείλεται στους εξής παράγοντες: δομικά προβλήματα στη λειτουργία των τραπεζών, υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων, μη επαρκώς εφαρμοζόμενα επιχειρηματικά μοντέλα».

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news