facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Απεργιακός «πυρετός» για το ασφαλιστικό

Με συνθήματα: «Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό», «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης» και «Οχι στον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας» εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδωσαν το «παρών» στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.


Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι. 


Ακόμη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακύρωσαν και τροποποίησαν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής (08/04) η ΕΣΗΕΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στην συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων και η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Καραβάς, «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν». 



Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι «η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην σημερινή απεργία για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ό,τι απορρέει από αυτό, που είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Θεωρούμε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις γιατί μας αφορά όλους και ότι δεν υπάρχουν συντεχνιακά αιτήματα. Θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζομένους μέχρι τέλους».  


Οι διαδηλωτές κατέθεσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στην Βουλή και στα κόμματα.

Πρόσφυγες από τα Διαβατά στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Ένωσης Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Σε αυτή μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr πήραν μέρος και πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών οι οποίοι κρατώντας πανό, χορεύουν και τραγουδούν, φωνάζοντας συνθήματα για να ανοίξουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Κεντρική Ευρώπη.



real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news