facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Οι γιατροί καταγγέλλουν τον Πολάκη για αδιαφάνεια στις εξετάσεις για τους ειδικευόμενους

Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ορίστηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη οι Επιτροπές εξέτασης για τις ιατρικές ειδικότητες. Συνεχίζοντας την πεπατημένη των αυθαίρετων και αυταρχικών αποφάσεων ο κ. Πολάκης όρισε τα νέα μέλη των Επιτροπών εξέτασης για τους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ χωρίς να λάβει υπόψη του όπως ο νόμος ορίζει την εισήγηση του καθ’ ύλην αρμόδιου οργάνου, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), αλλά αποφασίζοντας ο ίδιος και μόνο!

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Εταιρία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, τα τελευταία έξι χρόνια το ΚΕΣΥ με απόφασή του καλούσε τις Iατρικές Σχολές και τις Επιστημονικές Εταιρείες να προτείνουν τους πιο έμπειρους Καθηγητές και Συντονιστές Διευθυντές του ΕΣΥ, με πλούσιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο, για να είναι μέλη των επιτροπών.

«Το 2010 το ΚΕΣΥ με πρόεδρο τον Δρα Ανδρέα Σερέτη έτσι είχε λύσει το γόρδιο δεσμό που συνέθεταν ο κομματισμός και ο συντεχνιασμός στη συγκρότηση των επιτροπών εξετάσεως των Ιατρικών Ειδικοτήτων. Στις επόμενες δυο συγκροτήσεις του 2012 και την τελευταία του 2014 με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη η διαδικασία τηρήθηκε με ευλάβεια, απαρέγκλιτα. Χωρίς κανένα συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών, καμία Ιατρική Σχολή ή Επιστημονική Εταιρεία να θέσει θέμα ή να διαμαρτυρηθεί» αναφέρει ο πρόεδρος της επιστημονικής εταιρίας των Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, κ. Νίκος Μαρουδιάς.

«Σε μια φάση που οι μόνοι που στηρίζουν και κρατούν ζωντανό το ΕΣΥ είναι οι καλύτεροί του Ιατροί, αυτοί αποπέμπονται από τις Ιατρικές εξετάσεις ειδικότητας
ως εκδίκηση του κομματισμού και της μετριοκρατίας από τον κ Πολάκη», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ.

Κατάργηση της αξιολόγησης

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ, «σε μια νύχτα αντικαταστάθηκαν τα περισσότερα μέλη των επιτροπών χωρίς κανένα επιστημονικό λόγο αλλά με στόχο τη διάλυση της ιεραρχίας και της αξιολόγησης των Ιατρών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ιατροί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να είναι μέλη των επιτροπών, αφού δεν είναι Συντονιστές Διευθυντές και δεν είναι καν υπεύθυνοι τμημάτων όπως προβλέπεται εκ του νόμου, τοποθετήθηκαν ως μέλη και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είναι τακτικά μέλη και έχουν αναπληρωτές ιεραρχικά ανώτερούς τους».

Σε κάποιες Επιτροπές όλα τα τακτικά μέλη είναι μη υπεύθυνοι εξ ατομικής αναβαθμίσεως Διευθυντές. «Ίσως ο υπουργός αγνοεί ότι οι βαθμίδες του ΕΣΥ είναι τέσσερις και όχι τρεις» παρατηρεί ο κ. Μαρουδιάς. Σε άλλες περιπτώσεις τοποθετήθηκαν Καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων σαν εξεταστές στην Αθήνα ενώ υπάρχουν, και μάλιστα περισσότεροι των δύο, αντίστοιχοι Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news