facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μέτρα κατά των λαθρεμπόρων και όχι κατά των συνταξιούχων

Toυ Γιώργου Σούρλα, πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τα πρόσθετα μέτρα των 3 δισ. ευρώ με τις περικοπές των συντάξεων και άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων, αντιστοιχούν στα ποσά που χάνει κάθε χρόνο το δημόσιο μόνο από το λαθρεμπόριο και τη νοθεία των καυσίμων, τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια και το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων.

Ενώ οι πολίτες χειμάζονται, καλούνται να σηκώσουν κι άλλα δυσβάσταχτα βάρη τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής συνεχίζουν απρόσκοπτα και προκλητικά την εγκληματική τους δράση. Συμβαίνουν όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως αντιπολίτευση διαβεβαίωνε ότι με την πάταξη των φαινομένων αυτών θα εξασφάλιζε τα 10 και πλέον δισ. ευρώ το χρόνο που αναφέρονται στην έκθεση πεπραγμένων 2012 - 2014, που συντάξαμε στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για έκθεση που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την έκανε σημαία ως αντιπολίτευση για να παρουσιάσει την έκταση της διαφθοράς τότε και να απαντά στο ερώτημα «Που θα βρεθούν τα χρήματα για κοινωνική πολιτική;».
Δυστυχώς, από την εφαρμογή των μνημονίων και μέχρι σήμερα κυβερνώντες και δανειστές αναζητούν ισοδύναμα μέτρα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων και όχι από την πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς που σε πολλές περιπτώσεις έχουν επώνυμο και διεύθυνση και δρουν απρόσκοπτα λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news