facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Επίθεση Σουλτς κατά Ερντογάν με αφορμή ένα σατιρικό τραγούδι

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε σήμερα έντονα τον Tούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη διαμαρτυρία του σχετικά με ένα τραγούδι το οποίο τον σατίριζε και μεταδόθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Η εκπομπή και η απάντηση της Τουρκίας εξελίχθηκαν σε διπλωματικό επεισόδιο, με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την ΕΕ να απορρίπτουν τις διαμαρτυρίες της Άγκυρας, η οποία μεταξύ άλλων κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ασυνήθιστα έντονη γλώσσα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό ο πρόεδρος μιας άλλης χώρας να ζητάει από τη Γερμανία να περιορίσει δημοκρατικά δικαιώματα επειδή αισθάνθηκε πως τον περιγέλασαν».

«Πρέπει να το καταστήσουμε σαφές στον Ερντογάν: στη χώρα μας έχουμε δημοκρατία. Αυτό είναι και τελείωσε... οι πολιτικοί πρέπει να ζήσουν με τη σάτιρα, ακόμη και ο τούρκος πρόεδρος», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Σουλτς στην Bild am Sonntag.

«Αγαπητέ κ. Ερντογάν, το παρατραβήξατε. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Η σάτιρα είναι ένα βασικό στοιχείο της δημοκρατικής κουλτούρας».

Ο Σουλτς αρνήθηκε επίσης κατηγορίες ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ αύριο Δευτέρα, καθιστά την ΕΕ υπερβολικά εξαρτώμενη από την Τουρκία. «Η ΕΕ δεν εξαρτάται από την Τουρκία», τόνισε στην Bild am Sonntag.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news