facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Δάσκαλοι και καθηγητές απορρίπτουν την πρόταση Φίλη για την πρόσληψη αναπληρωτών

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της διάταξης του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι δασκάλων και καθηγητών προαναγγέλλοντας στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Απριλίου, στις 11:30.

Επιπλέον, η ΔΟΕ διαμαρτύρεται και για τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την Έρευνα, για τον ελάχιστο αριθμό νηπίων στα νηπιαγωγεία. «Διπλασιάζεται αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός νηπίων που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας απηύθυνε προσωπικά έκκληση προς τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναβάλουν για άλλη ημέρα την κινητοποίηση που έχουν αναγγείλει, λόγω της παρουσίας στο υπουργείο την ίδια ημέρα και ώρα εκατοντάδων μαθητών από όλη την Ελλάδα, που θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ». «Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί», αναφέρει.

Σημειώνεται, ότι η ΔΟΕ απέρριψε την πρόταση του υπουργείου για την πρόσληψη αναπληρωτών για την ερχόμενη χρονιά, τονίζοντας ότι έχει «αποσπασματικό χαρακτήρα» και «διαιωνίζει τον κατακερματισμό στην εκπαίδευση», ενώ παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εξηγγελθέντες 20.000 διορισμοί έχουν μετατεθεί «στις καλένδες». Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι οι προτάσεις του υπουργείου βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την δική της πρόταση και προοικονομεί ότι θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων συναδέλφων.

«Κόκκινο πανί» για δασκάλους και καθηγητές, ο νόμος 3848/10 που αφορά στους αναπληρωτές και που, όπως αναφέρουν, όχι μόνο δεν καταργείται, όπως έχει δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου, αλλά ενεργοποιείται προς το χειρότερο.

Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, απαντά διαβεβαιώνοντας ότι, όσον αφορά τα νηπιαγωγεία, με τη συγκεκριμένη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μειωθεί ο αριθμός των 5224 Νηπιαγωγείων που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα. «Το υπουργείο επιχειρεί να απλώσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Γι' αυτό το λόγο μειώνει τον αριθμό των παιδιών στα νηπιαγωγεία των περιοχών αυτών από 7 σε 5, κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από τις εν λόγω ανακοινώσεις και δημοσιεύματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επίσης, σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι οι ενέργειες, οι οποίες γίνονται και σε σχέση με την πρόσληψη αναπληρωτών, έχουν σαν στόχο την ομαλή έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news