facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να αναγνωρίσουν ψευδοκράτος και Κόσσοβο

Τις ισλαμικές χώρες κάλεσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να αναγνωρίσουν την `ΤΔΒΚ`, όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα και το Κόσοβο. "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αναβάλλουν", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στον κόσμο του Ισλάμ τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα είναι το θέμα του θρησκευτικού δόγματος, ο ρατσισμός και η τρομοκρατία. "Στο θέμα του θρησκευτικού δόγματος αυτοί που πεθαίνουν είναι μουσουλμάνοι και αυτοί που σκοτώνονται είναι μουσουλμάνοι. Πεθαίνουν λέγοντας `αλλαχού εκμπέρ` (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Και αυτοί που σκοτώνουν λένε `αλλαχού εκμπέρ` και σκοτώνουν", ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν είπε για το θέμα της τρομοκρατίας ότι μέσα από το ΡΚΚ έχουν προκύψει δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, η μία είναι η (συριακή κουρδική οργάνωση) PYD και η άλλη το (στρατιωτικό σκέλος της ίδιας οργάνωσης στη Συρία) YPG. Όπως είπε, τώρα η Ρωσία εξοπλίζει το PYD. "Γιατί στις χώρες που υπάρχει μουσουλμανικός λαός υπάρχει τρομοκρατία; Ποιοι είναι πίσω από αυτούς;", διερωτήθηκε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο ΟΙΔ δεν έχει ένα κοινό ερυθρό σταυρό και διερωτήθηκε γιατί να μην ιδρυθεί.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε και τις ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία για την μh επίλυση του προβλήματος του Καραμπάχ. Ανέφερε ότι παρόλο που τα Ηνωμένα Έθνη τα τελευταία 25 χρόνια έχουν εκδώσει ψηφίσματα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν για το θέμα του Καραμπάχ αυτές οι τρεις χώρες δεν έχουν οδηγήσει το θέμα σε λύση. "Γιατί εναποθέτουμε το πρόβλημα των μουσουλμάνων σε χώρες που δεν είναι μουσουλμανικές. Το πρόβλημα των μουσουλμάνων πρέπει να το λύσουν οι μουσουλμάνοι. Ο ΟΙΔ να το λύσει αυτό", ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν το θέμα της ίδρυση ισλαμικού οργάνωσης για τις γυναίκες και θα κάνουν βήμα σε αυτό. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμα ακόμη ότι η Διακήρυξη της Κωνσταντινούπολης έχει υποβληθεί στους συμμετέχοντες και χαρακτήρισε τη 13η σύνοδο του ΟΙΔ στην Κωνσταντινούπολη ιστορικά σημαντική. "Πιστεύω ότι στείλαμε μηνύματα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στους μουσουλμάνους", ανέφερε.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news