facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αρχίζουν εκ νέου οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Την επανέναρξη των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, καθώς η διαδικασία είχε ανασταλεί λόγω αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντά τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

Η επί 41 ημέρες διακοπή της διενέργειας των εξετάσεων για άδεια οδήγησης λόγω της πανελλαδικής αποχής (από τις 7 Μαρτίου) των εξεταστών, για λόγους που δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, έχει προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών συνεπειών. Οι συνέπειες αυτές πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και διαταράσσουν την οικονομική ζωή των συμπολιτών μας, οι οποίοι υφίστανται οικονομική και όχι μόνο, ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας έχουν γίνει αποδέκτες εντόνων οχλήσεων, τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες - υποψήφιους οδηγούς, που διαπιστώνουν ότι αναιρείται το δικαίωμά τους να λάβουν άδεια οδήγησης.

Το ζήτημα έχει προκύψει μετά την οριζόντια κατάργηση με τον ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης. Ή έστω ένα μεταβατικό σύστημα που θα οδηγήσει σε ένα πιο δίκαιο, αποτελεσματικό, σύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων προσόντων υποψήφιων οδηγών, το οποίο θα εγγυάται τη δημόσια ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής δεν έγινε δυνατή η εξεύρεση λύσης.

Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο των πολιτών και μακριά από τον κοινωνικό αυτοματισμό, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, έστω και με προσωρινό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν προσωρινά και μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος, στις 20/4/2016, με ώρα έναρξης του έργου των πρωτοβάθμιων επιτροπών της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικές εξετάσεις) για το σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων. Για τον λόγο αυτό οι εξετάσεις θα εκκινούν στη 1.00 μ.μ.

Η συγκυριακή και για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών διευθέτηση αυτή δεν πρέπει να συγκαλύπτει το ζητούμενο: την ανάγκη αναβάθμισης της διαδικασίας εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, μέσα από ένα νέο σύστημα, με δημόσιο χαρακτήρα, που θα υπηρετεί τους πολίτες με τη διασφάλιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους στην οδήγηση και την εργασία.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news