facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απέσυραν τη διάταξη-πλυντήριο για εμπλοκή Σταθάκη σε κακοδιαχείριση κονδυλίων

Αρον-άρον σπεύδει η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο-σκάνδαλο που επιχειρεί να διαγράψει δια νόμου τις αστικές και ποινικές ευθύνες της υπόθεσης κακοδιαχείρισης κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης στην οποία εμπλέκεται και ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε εχθές το βράδυ στην Βουλή αλλά λίγο μετά τη μία σήμερα το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου ενημερώθηκαν ότι θα αποσυρθεί για να ξανακατατεθεί διορθωμένο.

Σύμφωνα πάντως με την «φωτογραφική» παράγραφο 7 του άρθρου 30 του αρχικού νομοσχεδίου: «Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 εως και 2004 δυνάμει της κοινής υπουργικής απόφασης ΚΑ/679/1996 (Β’ 826) και λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές κλπ) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «ανοίκειες πληρωμές» με την υπ αρθμ. Πρωτ. 4938/30.6.2005 έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης όπβς συμπληρώθηκε με την υπ αριθμ πρωτ 938/10.2.2005 έκθεση θεωρούνται εφεξής νόμιμες. Καταλογιστικές πράξεις καθώς αι κάθε ποσό τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, που συνδέονται με δαπάνες του προηγούμενου εδαφίου, εφόσον δεν έχουν εκτελεστεί εως τη δημοσίευση του παρόντος, δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται».

Το απόσπασμα της επίμαχης διάταξης



Η ρύθμιση έχει ενταχθεί μόνο στο επίσημο σώμα των υπο ψήφιση διατάξεων και λείπει η αιτιολόγησή της στην σχετική έκθεση αλλά και οι δημοσιονομικές της συνέπειες από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες η επιτροπή «πόθεν έσχες» του κοινοβουλίου αποφάσισε να θέσει στο αρχείο την υπόθεση Σταθάκη με τα ξεχασμένα 1,8 εκατ. ευρώ και 28 ακίνητα. Την επόμενη ημέρα δε η συμπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ψήφισε ώστε να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του υπουργού για την υπόθεση με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του πανεπιστημίου Κρήτης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η δικαιοσύνη ζητούσε την άδεια της Βουλής προκειμένου να συνεχίσει την ποινική διαδικασία εις βάρους του υπουργού για τις αξιόποινες πράξεις:

Α) κατ εξακολούθηση κοινή απιστία του άρθρου 390 ΠΚ από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει το συνολικό ποσό των 30.000 ευρώ
Β) για κατ εξακολούθηση απιστία στην υπηρεσία με αντικείμενο της πράξης να έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ σε βάρος ΝΠΔΔ
Γ) υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ εξακολούθηση με ζημια άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος ΝΠΔΔ

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news