facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια την Παρασκευή

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Ζάππειο Μέγαρο, όπου στις 13:00, παρουσία του πρωθυπουργού, του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, και του προέδρου της China Cosco, θα υπογραφεί η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 11:00, εργαζόμενοι των λιμανιών και λιμενεργάτες, οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ πραγματοποιούν 24ωρη πανλιμενική απεργία.

«Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί Δημόσιων Λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων» αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Όπως σημειώνουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρεμβαίνουν με καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι «η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την πώληση του λιμανιού ΟΛΠ και παραχωρεί το 51% + 16% έναντι 280 + 80 εκατ. ευρώ και χαρίζει στην COSCO 1,05 δισ. ευρώ, που είναι η παρούσα αξία των ενοικίων από την παραχώρηση των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ».

ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών κάνουν λόγο για λόγια και ευχολόγια σχετικά με το μεγάλο θέμα της κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και προσθέτουν ότι η σύσταση της τριμερούς συνάντησης (ΥΝΑ, υπ. Εργασίας, υπ. Οικονομικών, ΟΛΠ, εργαζόμενοι) δεν έχει λειτουργήσει ακόμη με διάφορα προσκόμματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news