facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Ομηρος» ο δήμαρχος Ιωαννίνων-Επεισόδια στην Εγνατία

Ομάδα αλληλέγγυων εισέβαλε πριν από λίγο στο γραφείο του δήμαρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και ζητούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες από την Εγνατία. Νωρίτερα ο δήμαρχος βρέθηκε στις... διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι αλληλέγγυοι κινούμενοι αστραπιαία κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους πάντες κα μέχρι και αυτή την ώρα κρατούν εγκλωβισμένους, το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, Θωμά Μπαμπασίκα και κάποιους στενούς συνεργάτες του δημάρχου. 

Φτάνοντας στο δημαρχείο, οι αλληλέγγυοι συνάντησαν και προπηλάκισαν έξω από αυτό -μέσα στο αυτοκίνητό του- τον αντιδήμαρχο Παντελή Κολόκα, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από το Γραφείο του δημάρχου. Το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης και κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις.

Ελεύθεροι οι αλληλέγγυοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι 27 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και μία Ισπανίδα-μέλος ΜΚΟ, οι οποίοι είχαν προσαχθεί το μεσημέρι στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων από την Εγνατία Οδό όπου πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία από χθες. 

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, και να ακουστεί η φωνή τους, για τις κακές συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά.
Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το δημαρχείο της πόλης όπου αλληλέγγυοι εδώ και τρεις ώρες πραγματοποιούν κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Επεισόδια και προσαγωγές στο στρατόπεδο Κατσικά και την Εγνατία

Αφορμή για την κατάληψη του δημαρχείου ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας στον κόμβο του Κουτσελιού, προκειμένου να ανοίξει η Εγνατία Οδό, που οδήγησε σε είκοσι επτά προσαγωγές. 



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr στα άτομα που έχουν προσαχθεί περιλαμβάνονται δύο τουλάχιστον μέλη της Ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς.



Η Εγνατία Οδός η οποία ήταν αποκλεισμένη από το απόγευμα της Τετάρτης άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον ομαλά.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.



Η ένταση ωστόσο έχει μεταφερθεί στον καταυλισμό του Κατσικά.

Οι πρόσφυγες εκτοξεύοντας πέτρες έσπασαν το φυλάκιο της Αστυνομίας που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου.

Λίγο αργότερα, πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.



Από το χώρο του καταυλισμού αποχώρησαν και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους ίδιους.

Οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του καταυλισμού ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news