facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Μέρκελ: Το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα - Λαγκάρντ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα – δεδομένων και των πρόσφατων διαρροών – δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει θέμα στη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγ. Μέρκελ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Καμία, όμως, εκ των δύο δεν εμφανίστηκε πρόθυμη να αποκαλύψει το πλήρες περιεχόμενο της συζήτησης για την Ελλάδα, ενώ δεχόμενες ερωτήσεις μετά το πέρας της συνάντησής τους, ήταν μάλλον φειδωλές στις δηλώσεις τους.

Απατώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πρώτη τον λόγο έλαβε η κυρία Μέρκελ, ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Γερμανία η παρουσία του ΔΝΤ είναι απαραίτητη.

«Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Δεν είναι επιθυμία μόνο της Γερμανίας, είναι επιθυμία όλης της Ευρωζώνης. Αυτό που είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα πρέπει να ολοκληρωθεί, άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί γι' αυτό».

Παίρνοντας τον λόγο η κυρία Λαγκάρντ, παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο επίπεδο που θα θέλαμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι η Ελλάδα να επιστρέψει σε υγιής ρυθμούς ανάπτυξης. Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να στηρίξουμε την Ελλάδα»

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news