facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια΄Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για το αδιέξοδο και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την νέα Σύμβαση Νοσοκομειακής Περίθαλψης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΙΚ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «έπειτα από την κατάθεση από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του εκβιαστικού διλήμματος άμεσης αποδοχής ή όχι όρων της σύμβασης που καμία σχέση δεν έχουν με την βιωσιμότητα του Οργανισμού αλλά αντίθετα διακατέχονται από πολιτικές ιδεοληψίες και αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του Ιδιωτικού τομέα».

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Κλινικών αναφέρουν ότι δήλωσαν τον προβληματισμό τους για διακοπή της συνεργασίας με τον Οργανισμό «εάν υπάρξει επιμονή στους όρους που μας τέθηκαν και επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ αλλά ο σκοπός τους είναι η αποδόμηση του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο και επώδυνο τρόπο».

Ταυτόχρονα όμως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση της νέας Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αλλάξει τον τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των λογαριασμών όλων των Παρόχων προχωρώντας άμεσα στον στατιστικό έλεγχο των υποβαλλόμενων δαπανών και στην ολοσχερή εξόφληση τους στα χρονικά πλαίσια που προβλέπει η νομοθεσία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news