facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”. Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας».

Πριν την ανακοίνωση Μητσοτάκη

Στις μυλόπετρες των «γαλάζιων» παραδοσιακών μηχανισμών που τελούν υπό την υψηλή εποπτεία των βαρονιών, των πολιτικών τζακιών και των οικογενειών της Νέας Δημοκρατίας, κινδυνεύει να συνθλιβεί το κεντρικό μήνυμα της νέας ηγετικής ομάδας για εκσυγχρονισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο – παρωδία της ΟΝΝΕΔ όπου δεν στήθηκαν κάλπες, κατά τη σημερινή ηγεσία, αλλά εκδόθηκαν αποτελέσματα (!) και πολλά άλλα τραγελαφικά που καταγράφηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών έδειξαν ότι και η ανάδειξη νέας ηγεσίας δεν φέρνει την αλλαγή.

Τα γεγονότα των τελευταίων εικοσιτετραώρων, όπου συνέβησαν πολλά γεγονότα που δεν τιμούν ένα κόμμα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκό και σύγχρονο, ενίσχυσαν την άποψη πολλών ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα ηγετική ομάδα χρειάζεται να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουν την παλαιοκομματική κατάσταση που συντηρείται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ουσιαστικά το μήνυμα που έχει στείλει ο κ. Μητσοτάκης που συμπληρώνει 100 ημέρες στην ηγεσία της Ν.Δ. φαίνεται ότι δεν ελήφθη από τμήμα της κομματικής βάσης, στην οποία και πάλι κυριάρχησαν οι μηχανορραφίες για τη νομή της κομματικής εξουσίας.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που πλήττει βάναυσα την εικόνα της Ν.Δ. είναι στα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «τέλος των μηχανισμών».

Η ηγεσία της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» δεν προτίθεται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ, η οποία συμμετέχει με 400 συνέδρους στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου.

Μια απόφαση για μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών της ΟΝΝΕΔ (για συνέδρους και νέα Κεντρική Επιτροπή) αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο έντασης και αναταράξεων.

Την ίδια στιγμή η νέα ηγετική ομάδα βρίσκεται απέναντι στον απερχόμενο γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος στηρίζει πλήρως τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη (ορίστηκε πρόεδρος με τις ευλογίες του προέδρου της ΝΔ και δεν στήθηκαν κάλπες, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος) και πολλοί εκ των υποστηρικτών του κ. Μητσοτάκη μιλάνε για «προβοκατόρικη κίνηση» παραμονές συνεδρίου.

Παρά το γεγονός ότι η ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής με θετικές αναφορές στον κ. Μητσοτάκη, στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. μιλάνε για πλήρη αποτυχία διεξαγωγής εκλογών.

Εάν ληφθεί απόφαση για μη αναγνώριση του αποτελέσματος που θεωρείται σχεδόν βέβαιο θα υπάρξει εκκρεμότητα με τις 400 κενές θέσεις των αντιπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο του κόμματος και ορισμένοι ήδη έχουν αρχίσει να λένε ότι δημιουργούνται συνθήκες πολιτικής απονομιμοποίησης της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας.

«Για εμάς δεν υπάρχουν εκλογές στην ΟΝΝΕΔ» μεταδίδουν κεντρικά στελέχη της ηγετικής ομάδας και μάλιστα αναφέρουν και τη δήλωση του επικεφαλής της ΔΑΠ και μέλους της ΕΓ της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Αναστασόπουλου για εκλογές που δεν έγιναν και «εικονικά αποτελέσματα» με «φανταστικούς αριθμούς ψηφισάντων».

Πολλοί κάνουν λόγο για εικονικά αποτελέσματα κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών ανάμεσα στους οννεδίτες, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, εμφανίζονται ότι ψήφισαν 796 σύνεδροι, δηλ. περισσότεροι από το 50%, αφού εγγεγραμμένοι ήταν 1.500.

Για «πλήρη διάλυση», προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους επιδιώξεις» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης που επικεντρώθηκε στην κριτική του στον κ. Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι θέλησε με όσα έγιναν να εμφανιστεί με συγκροτημένη προσωπική ομάδα στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ.

Πάντως, ο κ. Παπαμιμίκος μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα που έχουν στενή πολιτική σχέση κατέγραψαν σημαντικές δυνάμεις πάνω από τη Λάρισα, καθώς είναι υπό την επιρροή τους αρκετοί, όπως λέγεται, νέοι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών (ΝΟΔΕ), ενώ ενδεικτικά στη Θεσσαλονίκη κέρδισαν και τις τέσσερις ΝΟΔΕ.

Στη σκιά του κεντρικού μηνύματος του κ. Μητσοτάκη «Οξυγόνο για την Ελλάδα» και «Νέα Δημοκρατία από την αρχή» ενόψει του 10ου συνεδρίου, τα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο τόσο στην ΟΝΝΕΔ όσο και στις εκλογές για προέδρους ΝΟΔΕ αναδεικνύουν ότι στο παρασκήνιο υπάρχουν διαταραγμένες ισορροπίες, έχουν αυτονομηθεί ήδη στελέχη πρώτης γραμμής και διαμορφώνονται νέες ομάδες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ιδιαίτερα ενισχυμένος εξήλθε των εκλογών για προέδρους ΝΟΔΕ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης που έχει πλέον σημαντική επιρροή και στη νεολαία.

Αρκετές ήταν οι καταγγελίες έμπειρων στελεχών της Ν.Δ. για τα όσα έγιναν και στις εκλογές για προέδρους ΝΟΔΕ και αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου το vima.gr

Το «Βήμα» έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από περιφερειακά στελέχη (σ.σ. υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες) και στοχοποιούνται στελέχη της κομματικής πυραμίδας, όπως ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης.

Από τα όσα έγιναν στις εκλογές για προέδρους ΝΟΔΕ φάνηκε ότι η σημερινή ηγετική ομάδα δεν έχει πολλές ζώνες επιρροής στο παλαιοκομματικό σύστημα που συντηρείται εδώ και δεκαετίες στη Ν.Δ.

Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί στη σημερινή ηγετική ομάδα της Ν.Δ. που λένε ότι τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και στις εκλογές των προέδρων ΝΟΔΕ (καταγγελίες για παραβιάσεις του καταστατικού), ενισχύουν την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τα ανατρέψει όλα με ριζικές αλλαγές.

Στις εκλογές πάντως εξελέγησαν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ εκ των οποίων το 70% είναι νέοι, ενώ σε ορισμένους νομούς δεν έγιναν εκλογές (π.χ. Μεσσηνία), διότι υπήρχε μόνο μια υποψηφιότητα, ενώ σε ΝΟΔΕ της Β΄ Αθηνών (από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα) λόγω ισοψηφίας των δυο υποψηφίων, έστριψαν κέρμα για το ποιος θα εκλεγεί!

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news