facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Αντίθετοι οι γιατροί στον «κόφτη» σε εξετάσεις-επισκέψεις

Έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ λόγω των νέων οδηγιών για τη συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων και επισκέψεων. Επίσης, διαμαρτύρονται για την μεταφορά των αποθεματικών του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνεπάγεται στάση πληρωμών προς τους παρόχους υγείας.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) υποστηρίζει ότι βάσει των νέων οδηγιών του Οργανισμού για τη συνταγογράφηση παρακλινικών εξετάσεων και επισκέψεων, ο γιατρός δε γνωρίζει εξ’αρχής αν ο ασφαλισμένος δικαιούται δωρεάν επίσκεψη, γεγονός που δυνητικά θα δημιουργήσει προστριβές με τους ασφαλισμένους, λόγω της πιθανής ιδιωτικής χρέωσης της, με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον επισημαίνει ότι, σε κάθε ανάγκη υπέρβασης συνταγογράφησης των νέων ορίων που τίθενται, ο γιατρός καλείται να την αιτιολογήσει επαρκώς. «Σε περίπτωση που κριθεί ως 'ανεπαρκής' η αιτιολόγηση εκ των υστέρων από τους ελεγκτές γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με ποια κριτήρια ο ιατρός θα κληθεί για εξηγήσεις, κυρώσεις ή πρόστιμο και με ποιο δικαίωμα ένστασης και επαναφοράς με επαρκέστερη επιστημονική τεκμηρίωση (κατευθυντήριες οδηγίες);» διερωτάται η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί διαμαρτύρονται επίσης για την μεταφορά ποσού από τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε στάση πληρωμών των επισκέψεων.

Τέλος, τάσσονται κατά της κατάργησης των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ βάσει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και προειδοποιούν για την χρήση ένδικων μέσων, ενώ δεν παραλείπουν να κατηγορήσουν τον ΕΟΠΥΥ ότι με τον νέο τρόπο υποβολής των παραστατικών, που πλέον κατατίθενται στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, επιτείνεται και δεν πατάσσεται η γραφειοκρατία.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news