facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΕΛΑΣ-ΕΥΠ: Δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών και στην Ελλάδα

Σειρά νέων στοιχείων για στρατολογήσεις τζιχαντιστών στη χώρα μας μέσω του Διαδικτύου αλλά και για παρουσία στην Αθήνα σημαντικών μελών του ISIS ανακύπτουν από φάκελο που σχημάτισαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές σε συνεργασία με υπηρεσίες από την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και άλλες χώρες της της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής οι στρατολογήσεις τζιχαντιστών στην Ελλάδα πραγματοποιούνταν μέσω chat room στον ιστότοπο Paltalk και κεντρικό ρόλο είχαν στελέχη του ISIS που ζούσαν στη Νορβηγία, αλλά και στην Ιταλία, πολλοί από τους οποίους έδιναν «παρών» στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ εκφράζουν φόβο για τυχόν δραστηριοποίηση 150 φανατικών ισλαμιστών που έχουν εκπαιδευθεί στο Κόσοβο και στη Βοσνία.

Η υπόθεση στρατολόγησης τζιχαντιστών στη χώρα μας αναδείχθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2015. Η πολύμηνη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 13 ατόμων σε Ιταλία, Βρετανία και Νορβηγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική διάσταση είναι πολλαπλή. Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες στο chat room στρατολόγησης προσδιορίστηκε η παρουσία μελών στην Ελλάδα. Ακόμη δύο συνεργάτες του καθοδηγητή έκαναν επισκέψεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Αλγερινό Ουμά Ομάρ Σεμπλάλ και τον Αρφάν Γκάντι Μπχάτι. Ακόμη και δύο ηγετικά στελέχη του δικτύου, ο Αλί Αμποντουλάχ Σαλίχ και ο Αμπντούλ Ταχμάν Νουρόζ είχαν έλθει στην Ελλάδα από την Ιταλία.

dimokratiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news