facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Κατρούγκαλος: «Κλείδωσαν» τα ποσοστά αναπλήρωσης - «Ανοιχτές» οι επικουρικές

Οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της συμφωνίας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε. Αν δεν ήταν το θέμα των επικουρικών, η συμφωνία θα είχε κλείσει. Το ΔΝΤ θέλει αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, είπε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης, βάσει των οποίων θα υπολογίζονται στο μέλλον οι νέες συντάξεις έχουν «κλειδώσει», ενώ σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα συνεχιστεί αύριο.

Αναφερόμενος στο «δίχτυ προστασίας» των 1.400 ευρώ είπε ότι «η ελληνική πλευρά μπορεί να είναι πιο ελαστική, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή».

Έχοντας απορρίψει την αύξηση, έστω και μικρή, των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ενιαίου επικουρικού ταμείου, οι δανειστές ουσιαστικά ζητούν το δημοσιονομικό κενό των 700 εκατ. ευρώ να καλυφθεί από τις μειώσεις των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων.

Αυτό σημαίνει, όπως υπολογίζουν παράγοντες της ασφάλισης ότι η μείωση των επικουρικών μεσοσταθμικά θα αγγίξει το 21%-23%, οπότε καταρρίπτεται το πλέγμα προστασίας για τους συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 1400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής).

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news