facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Στο Σύνταγμα η πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας

Στο Σύνταγμα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής η πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε από την Πάτρα στις 3 Απριλίου με τους οδοιπόρους διαδηλωτές να διανύουν 224 χιλιόμετρα.
"Πάτρα - Αθήνα είναι μόνο η αρχή". Αυτό φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα έπειτα από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα περπάτημα.
Αίτημά τους να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους, σχολεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης «ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε και τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες απεργίες έως ότου «υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε. Παραδώσαμε στην αντιπρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας με την απαίτηση να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, στην υγεία, την παιδεία και σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν τους εργαζομένους».
Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί τις θέσεις μας και τις καταθέτει ως πρόταση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος», ενώ στην ομιλία του ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι «περπατήσαμε τόσα χιλιόμετρα για να ακουστεί η φωνή της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι η Πάτρα μπήκε μπροστά γιατί αυτή η κινητοποίηση δεν την αγκάλιασε μόνο τους πολίτες της Πάτρας, αλλά όλους τους Έλληνες. Από όπου περάσαμε η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Είναι δεκάδες τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς που ενώθηκαν μαζί μας. Μας δεσμεύει αυτή η ανταπόκριση. Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, αλλά έργα. Δεν θεωρούμε λύση προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» συμπλήρωσε θίγοντας το ζήτημα της ανεργίας.
Στην συγκέντρωση παρών ήταν κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και υπογράμμισε ότι «αυτή η συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων από δω και μπρος ενάντια στην ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα για προστασία των ανέργων, για ανατροπή συνολικά όλης της αντιλαϊκής πολιτικής».
Περισσότερο αποφασισμένοι παρά κουρασμένοι δήλωναν οι περισσότεροι διαδηλωτές που η πορεία των 220 χιλιομέτρων τους πείσμωσε, όπως έλεγαν.
«Η ανεργία δεν αφορά μόνο την Πάτρα, ούτε μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω» δήλωσε η εκπρόσωπος των εργαζομένων σχολικών φυλάκων, Φρόσω Ανδριανοπούλου. Στις οκτώ ημέρες της πορείας, οι διαδηλωτές έκαναν στάσεις κάθε τρεις ώρες για ξεκούραση, ενώ διανυκτέρευσαν επτά νύχτες σε αθλητικούς χώρους, στάδια.
Λίγο πριν επιστρέψουν στην Πάτρα οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας, αλλά και την συναυλία του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου.


news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news