facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σόιμπλε: Συμφωνεί με το ΔΝΤ ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν, διαφωνεί για χρέος

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο... Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζει την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος Απριλίου, αναγνωρίζει εμμέσως το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίσει τα μέτρα, προσθέτοντας, όμως, ότι «ο λογαριασμός πρέπει να βγαίνει» (σ.σ.: Πρόκειται για το βασικό επιχείρημα του ΔΝΤ).

«Δουλεύουμε σκληρά για να κλείσει η ελληνική αξιολόγηση έως τέλη Απριλίου. Αυτό μου φαίνεται πιθανό» υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε ότι αφορά δε στα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου αυτό να καταστεί δυνατό, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε: «Κανείς δεν ζητάει από την Ελλάδα να εφαρμόσει την συμφωνία κατά γράμμα, αλλά ο λογαριασμός πρέπει να βγαίνει».

Και αν ως προς το σημείο αυτό η επιχερηματολογία του κ. Σόιμπλε θυμίζει πολύ αυτή του ΔΝΤ, για το οποίο άλλωστε το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν συμβαίνει το ίδιο σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Δεν βλέπω ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή» επιμένει ο Σόιμπλε, δείχνοντας ότι το Βερολίνο πολύ δύσκολα θα κάνει αυτή τη «θυσία» προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Από την άλλη όμως, με τον Σόιμπλε να επαναλαμβάνει ότι «η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί, η Γερμανία τηρεί τη συμφωνία», δεν αποκλείεται να υπάρξει μια σχετική παραχώρηση έστω για το μέλλον και όχι για «αυτή τη στιγμή». Ένας υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος άλλωστε εμφανίστηκε την Τρίτη πιο διαλλακτικός στο θέμα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι για λήψη αποφάσεων για το χρέος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχει κλείσει η αξιολόγηση.

«Αναμένω να υπάρξουν συζητήσεις για την Ελλάδα στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, αυτή την εβδομάδα» σημείωσε ακόμη ο Β. Σόιμπλε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news