facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Χίος: Με μηνύσεις απαντούν οι κάτοικοι στο ξύλο από τα ΜΑΤ

Μηνυτήρια αναφορά για υπέρβαση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος κατέθεσαν οι κάτοικοι της Χίου για τον άγριο ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ, δια μέσου του δικηγόρου και πρώην δικαστή Δημήτριου Καλουτά.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των κατοίκων, οι αγανακτισμένοι πολίτες της περιοχής τον κάλεσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβάλει την μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του βίαιου ξυλοδαρμού τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

«Οι άνθρωποι με κάλεσαν στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο να υποβάλω και να ενημερώσω την εισαγγελία, το αστυνομικό τμήμα και την ασφάλεια της Χίου, για να υποβάλω την έγκλησή τους για υπέρβαση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατά των υπαιτίων αρχών και συγκεκριμένα εναντίων αυτών των ενστόλων οι οποίοι δημιούργησαν βίαια επεισόδια σε αγανακτισμένο κόσμο», ανέφερε.

Ο κ. Καλουτάς υπογράμμισε πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και ειδικά εάν έχει καταπατηθεί η περιουσία του, ενώ τονίζει πως ο χώρος στον οποίο μεταφέρουν τους πρόσφυγες έγινε δωρεά από έναν εξ αδιαίρετου συνιδιοκτήτη ο οποίος δεν κατοικεί στην περιοχή.

«Η αγανάκτηση τους ήταν, διότι μπήκαν οι πρόσφυγες στην περιουσία τους, μπήκαν στην ιδιοκτησία τους. Η δωρεά μεν ενός χώρου για να διαμένουν έγινε από έναν συνιδιοκτήτη εξ αδιαιρέτου, αλλά οι υπόλοιποι δεν μπορούν να υποχρεωθούν για τις οποιεσδήποτε δικαιοπραξίες και χαριστικές μάλιστα, του εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτου ο οποίος δεν κατοικεί και στην περιοχή» δήλωσε.

Τέλος ο συνήγορος των αγανακτισμένων κατοίκων της Χίου τόνισε πως οι τρεις από τους πέντε εντολείς του βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο.

«Για την παράβαση καθήκοντος, για την υπέρβαση εξουσίας και για το προκείμενο θέμα της βιαιοπραγίας και αυτούς που έδωσαν την εντολή, αυτούς θα τους βρει η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου και στην συνέχεια ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χίου. Οι εντολείς μου είναι πέντε εκ των οποίων οι τρεις εξ αυτών είναι ακόμα στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου», κατέληξε.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news