facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Βερολίνο: Δεν υπάρχει αίτημα για μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη

Δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαίους εταίρους της να πάρουν πρόσφυγες από την Ειδομένη, επαναλαμβάνει ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες. Λαμβάνει για αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό» σημείωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Θουριγγίας, Μπόντο Ράμελο, περί μετακίνησης προσφύγων κατευθείαν από την Ειδομένη προς το συγκεκριμένο κρατίδιο.

«Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά στάνταρντ -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος» δήλωσε ο Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Άκουσα σήμερα το πρωί ότι πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που λένε συνεχώς η γερμανική και άλλες κυβερνήσεις: Πηγαίνετε εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση -και με ευρωπαϊκή στήριξη- σας προσφέρει καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατότητες στέγασης. Ο προσωρινός καταυλισμός της Ειδομένης προφανώς δεν είναι δρόμος που οδηγεί επιτυχώς στην Ευρώπη. Εάν, λοιπόν, επιπλέον άνθρωποι το υιοθετούν αυτό, αυτό είναι καλό», είπε.

Σε ό,τι αφορά την Βαλκανική Διαδρομή, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το κλείσιμό της αποτελούσε στόχο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διευκρίνισε όμως ότι «για εμάς το θέμα ήταν πάντα αυτό να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ένα ευρωπαϊκό κράτος-μέλος, ένα μέλος της Σένγκεν, συγκεκριμένα η Ελλάδα, και άλλοι να ελαφρύνουν τα βάρη τους».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news