facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Νέα εκστρατεία πειθούς στον Πειραιά - "Μη φύγετε" λέει νέο σημείωμα

Νέα "εκστρατεία πειθούς" βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πειραιά, ώστε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε Μαλακάσα (οι Αφγανοί) και Ημαθία (οι Σύροι), ωστόσο μέχρι στιγμής οι μετανάστες παραμένουν αμετακίνητοι μεταφορικά και κυριολεκτικά...

Απέναντι στους λιμενικούς που επιχειρούν με ντουντούκες και μεταφραστές να πείσουν τους μετανάστες, βρίσκονται οι «γνωστοί-άγνωστοι αλληλέγγυοι», οι οποίοι τους λένε να μείνουν στο λιμάνι.

Ενα νέο σημείωμα στην αραβική γλώσσα που έκανε την εμφάνισή του, καλεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μη φύγουν, προτρέποντάς τους "να παραμείνουν ενωμένοι για να πολεμήσουν για την ελευθέρια τους".

Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα που μοίρασαν άγνωστοι, χωρίς κανείς από τις αρχές να τους εντοπίσει, τονίζεται στους μετανάστες ότι όσο "μένουν στο λιμάνι δεν θα τους ξεχάσει κανένας και θα τους βοηθά ο κόσμος".


Η "φάμπρικα" παραπληροφόρησης που έχει στηθεί και στον Πειραιά, (ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται επίσης στην Ειδομένη και στα νησιά) καθιστά πιο δύσκολο το έργο όσων προσπαθούν όλο το τελευταίο διάστημα να πείσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αποχωρήσουν για να έχουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας εκεί όπου θα μεταφερθούν. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ορισμένοι (700) μετανάστες απλώς μεταφέρθηκαν από την πύλη Ε3 στην Ε1.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news